Home / Costa Brava / De meest geweldige parken van de Costa Brava
Parks of Costa Brava

De meest geweldige parken van de Costa Brava

De COSTA BRAVA en de Girona Pyreneeën beschikken over acht indrukwekkende natuurparken. Dit gebied vertegenwoordigt puur natuur, met nul kunstmatige toevoegingen en een grote verscheidenheid aan spectaculaire landschappen: torenhoge met ijs bedekte bergen, verborgen baaien en stranden, rotsen, vulkanen, groene bossen, moerasland, snelle rivieren en vredige meren… WANDELEN IN COSTA BRAVA is in feite de tweede meest populaire activiteit voor toeristen die een bezoek brengen aan deze regio, na een dagje ontspannen op de zonnige stranden. Om u te helpen kiezen welk van deze unieke en mooie natuurparken u moet bezoeken, hebben wij een lijst samengesteld met onze favorieten. Wij hopen dat het u helpt tijdens uw avontuur in deze prachtige regio!

Vindt nu uw accommodatie!

Cap de creus natuurpark

Het natuurpark Cap de Creus is gelegen in het oostelijke deel van het Iberisch schiereiland. Dit unieke natuurpark is opgedeeld in de aarde en de zee, met een unieke geografische configuratie gevormd door de erosie van de Noordenwind. Het park heeft een totale oppervlakte van 13.886 hectare en omvat de steden LLANÇÀ, El Port de la Selva, La Selva de Mar, Cadaqués, ROSAS, Palausaverdera, Vilajuïga en Pau. Vergeet niet om het prachtige uitzicht op de wilde kustlijn te bewonderen, met zijn verborgen baaien, verticale kliffen, eilandjes en grillige rotsen gebeeldhouwd door de erosie van de wind en de zee. Laat uw fantasie de controle overnemen en u zult figuren als leeuwen, draken, kamelen, adelaars en andere figuren in de rotsen zien. Het park omvat ook een biologisch paradijs met weelderige bossen en weiden waar u een hele dag kunt rondwandelen. Dit is een fantastische manier om u even los te koppelen van de wereld! Het natuurpark is de perfecte plek voor een dagtocht en is voorzien van diverse faciliteiten, zoals picknick gebieden en toiletten. Voor een accommodatie in de buurt van dit park, bekijk onze APPARTEMENTEN IN LLANCA en APPARTEMENTEN IN ROSAS.

Cap de creus natuurpark

Natuurpark van Aiguamolls de l’Empordà

Het natuurpark van Aiguamolls de l’Empordà strekt zich uit van de uitlopers van de Serra de Rodes bergen in het noorden tot aan de monding van de Fluvià Vell in het zuiden, met een totale oppervlakte van 4783 hectare. Het natuurpark is het tweede belangrijkste park in Catalonië, en is bewaard gebleven en wettelijk beschermd sinds 1983. De moerassen in het park zijn de thuisbasis van een groot aantal dier- en plantensoorten. Dit is de perfecte plek voor vogelliefhebbers, want het is een toevluchtsoord voor vele soorten die jaarlijks migreren naar dit gebied. Het park is de thuisbasis van 327 verschillende vogelsoorten, waaronder de lepelaar, nachtegaal, vorkstaartplevier, Kuifkoekoek en de griel. De beste maanden om het park te bezoeken zijn maart/mei en augustus/oktober, in deze periodes kunt u een groot aantal trekvogels bewonderen. Maar een aantal andere inheemse vogelsoorten kunnen ook het hele jaar bewonderd worden. Om er voor te zorgen dat u het beste uit uw bezoek aan het natuurpark van Aiguamolls de l’Empordà haalt, is het handig om eerst een bezoek te brengen aan het informatie- en documentatiecentrum, met een meteorologisch systeem, een bewaakte parkeerplaats en andere fantastische diensten die aangeboden worden door het park.

Natuurpark van Aiguamolls de l’Empordà

Vulkanisch gebied van Garrotxa

Het vulkanisch gebied van Garrotxa bevat een vulkanisch veld uit het Holocene tijdperk (ook bekend als het vulkanisch grondstuk) in Catalonië, het noordoosten van Spanje. Het park werd uitgeroepen tot een natuurpark in 1985 en is het beste voorbeeld van een vulkaanlandschap van het schiereiland. Het is ook een van de belangrijkste vulkanische gebieden in Europa. Maar maakt u zich geen zorgen, de vulkanen, maar liefst 40 in deze regio, zijn niet langer actief. De laatste uitbarsting was 11.000 jaar geleden. Het gebied is nog wel seismisch actief. De laatste aardbeving deed zich voor in 1429, die voor grote schade zorgde in de steden in de buurt, ook in BARCELONA, wat op 90 kilometer afstand ligt!

Het natuurpark heeft een totale oppervlakte van 12.093 hectare en omvat 11 gemeenten. Er zijn 28 wandelroutes beschikbaar voor bezoekers die de regio willen ontdekken. De meest populaire en karakteristieke vulkanen zijn de Santa Margarida, Montsacopa en Croscat. Als u opzoek bent naar mogelijkheden om te WANDELEN IN COSTA BRAVA, dan is dit de perfecte plek voor u: het natuurpark beschikt over 30 verschillende routes met verschillende lengtes en niveaus. De meest populaire paden gaan van Olot naar Can Xel, Kan Exel naar Santa Pau en een gaat rond de Croscat. Er is ook een grote verscheidenheid aan dieren te vinden in dit park, zoals wilde zwijnen, vossen, eekhoorns, konijnen, wezels, mollen, egels, salamander, waterslangen, padden enzovoort. Het park is voorzien van diverse faciliteiten, waaronder een toegang voor mensen met een handicap en een museum.

Vulkanisch gebied van Garrotxa

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven