Home / Over Barcelona / Reisroute vanaf een cruiseschip in Barcelona
reisroute vanaf een cruiseschip barcelona-home

Reisroute vanaf een cruiseschip in Barcelona

Reisroute vanaf een cruiseschip in Barcelona

Als u Europa bezoekt op een cruiseschip, is de kans groot dat een van uw stopplaatsen de prachtige mediterrane stad Barcelona zal zijn. Hoogstwaarschijnlijk hebt u dus maar vijf tot tien uur om de stad te verkennen. Met dit in het achterhoofd hebben we besloten een gids op maat te maken voor deze korte bezoeken, in een poging om uw reis zo aangenaam en opwindend mogelijk te maken.

Itinerary from a Cruise Ship - Barcelona-home

Dingen om te doen

#1 Las Ramblas

Vlakbij de haven ligt de Mirador de Colom, aan het zuidelijke uiteinde van de beroemde wandelstraat LAS RAMBLAS. Deze staat algemeen bekend als het Plaça Colom. Las Ramblas is een van de meest emblematische plaatsen van de stad, het hele jaar door zeer populair bij zowel toeristen als de plaatselijke bevolking. Het is driekwart mijl lang en het duurt tussen de 15 en 30 minuten om het te bewandelen.

La Rambla heeft verschillende namen in zijn verschillende kenmerken, waardoor het soms in het meervoud Les Rambles in het Catalaans en Las Ramblas in het Castiliaans wordt genoemd. Deze plek vat de levendigheid en originaliteit van Barcelona samen. Ze zijn de hele dag geanimeerd door straatartiesten, cafés en kraampjes die u de Spaanse geest zullen doen voelen!

Metrohaltes: L3 (groen) Dressanes – Liceu – Catalunya

#2 Gotische wijk

De hele Las Ramblas grenst aan de prachtige GOTISCHE WIJK, dus u kunt uw korte route op elk punt langs La Rambla voortzetten. De Gotische wijk is het centrum van de oude stad van Barcelona. Het maakt deel uit van de wijk Ciutat Vella. Historisch gezien was het vanaf het begin het politieke en religieuze centrum van de stad. In feite stond Barcino, de oorspronkelijke Romeinse kern in dit gebied, zoals blijkt uit de muur die nog bijna geheel bewaard is gebleven. Zelfs tijdens de Middeleeuwen leefde Barcelona grotendeels binnen deze muur. Hier bevinden zich de oudste gebouwen van de stad, zoals de kathedraal en het Palacio del Obispo.

Tegenwoordig vindt u hier een aantal geweldige winkelstraten, zoals Avinguda del Portal de l’Àngel – ook wel bekend als de gouden mijl voor winkelen in Barcelona. In de kleine kronkelstraatjes van de Gotische wijk vindt u geweldige ijssalons, naast straatentertainment en enkele van de oudste boekwinkels van de stad!

Metrohaltes: L4 (geel) Jaume I, L3 (groen) Liceu

Itinerary from a Cruise Ship - Barcelona-home

#3 Casa Batlló

Aan het eind van de Gotische wijk vindt u PLAÇA DE CATALUNYA, het centrale en belangrijkste plein van Barcelona. Als een van de epicentra van de stad beslaat het een oppervlakte van ongeveer 50.000 m2. Het is het ontmoetingspunt tussen de oude kern van de stad en de wijk Eixample. Van hieruit vertakken zich de belangrijkste straten van de stad, zoals de Ramblas, Passeig de Gràcia, Rambla de Catalunya, enz. en de oude stadsmuren.

Als u doorloopt op de Passeig de Gràcia vindt u aan uw linkerhand CASA BATLLÓ. Het is een werk van de beroemde Catalaanse architect Antoni Gaudí. Het wordt beschouwd als een van de meest originele creaties van de beroemde architect, waar het hele jaar door toeristen op afkomen. Het gebouw werd in 2005 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

Metrohaltes: L3 (groen) Passeig De Gràcia

#4 Sagrada Familia

Het zou geen echte reis naar Barcelona zijn zonder een bezoek aan de SAGRADA FAMILIA! De uitgestrektheid van de schaal van het project en zijn karakteristieke stijl hebben het tot een van de belangrijkste symbolen van de stad gemaakt. Volgens de gegevens van 2011 is het het meest bezochte monument van Spanje, met 3,2 miljoen bezoekers.

De werken begonnen in 1882 onder het bewind van Alfonso XII van Spanje. Het gebouw werd opgetrokken in neogotische stijl, maar toen Gaudí het in 1883 overnam als ontwerper, herontwierp hij het volledig in zijn vernieuwende modernistische stijl.

De wandeling van Casa Batlló naar Sagrada Familia kan lang zijn en behoorlijk vermoeiend, vooral als je in de zomer naar Barcelona reist. Daarom raden we je aan de metro L2 van Passeig de Gràcia naar Sagrada Familia of de metro L5 van Diagonal naar Sagrada Familia te nemen. De rit duurt slechts 15 minuten!

Metrohaltes: L5 (blauw) Sagrada Familia, L2 (paars) Sagrada Familia

Itinerary from a Cruise Ship - Barcelona-home

#5 Parc Güell

PARK GÜELL is een openbaar park gelegen in het bovenste deel van de stad Barcelona, op de zuidelijke helling van de berg Karmel. Het werd ontworpen als een stedelijk complex door architect Antoni Gaudí. Het Park Güell, dat in 1926 als openbaar park werd geopend, beslaat 17,18 hectare en is gelegen op een Devoonterrein. Gaudí heeft de architectuur van het park zo gemanipuleerd dat er een harmonieus evenwicht is tussen de bebouwde omgeving en de natuurlijke omgeving.

Itinerary from a Cruise Ship - Barcelona-home

Vanuit het Park Güell kunt u gemakkelijk afdalen om een kijkje te nemen in de wijk Gràcia. Een uitgesproken Catalaanse wijk, te onderscheiden door zijn smalle straatjes, een ondubbelzinnig contrast met de brede, moderne boulevards van L’Eixample. Deze wijk staat bekend als een modieuze wijk met een actieve en politiek bewuste gemeenschap. Hier vindt u een aantal dynamische pleinen, bars en restaurants. Deze sfeer is beslist meer lokaal dan kosmopolitisch.

Metrohaltes: L5 (blauw) Diagonal + bus 24 Ctra Del Carmel – Parc Güell

Locaties

Wij hebben voor u een kaart gemaakt van alle eerder genoemde plaatsen om heen te gaan!

 

Waar te eten

Tijdens uw rondreis vanaf het cruiseschip zult u toch ergens een hapje moeten eten. Wij willen u enkele tips geven om iets lekkers en traditioneel te eten tijdens uw snelle bezoek aan Barcelona. We hebben voor u een korte lijst met suggesties opgesteld, afhankelijk van wat u wilt eten. Of u nu wilt gaan zitten en ontspannen wilt lunchen, of een snelle maaltijd wilt pakken en verder wilt gaan met het verkennen van de geweldige stad, Barcelona heeft veel verschillende opties beschikbaar.

#1 Vinitus

Dit restaurant is een heerlijk knus nestje waar alles tot in de perfectie wordt klaargemaakt. Natuurlijk zijn de Tapas hun “must eat”. Maar als je niet zeker weet wat je moet hebben, is dat geen probleem voor een van de beste tapasbar in de hele stad. Met zeer vriendelijke obers, ze zijn zeer behulpzaam adviseren over de beste tapas om uw smaakpapillen te passen. Het heeft ook een geweldige locatie, vlak bij de Passeig de Gràcia. Verspil dus niet te veel tijd met winkelen en ga even binnen om een hapje te eten.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de VINITUS (@restaurantevinitus)

 

Openingstijden: Elke dag van 12:30 tot 00:00

Adres: Carrer Del Consell de Cent, 333, 08007 Barcelona

#2 La Fonda

Door zijn ligging dicht bij Las Ramblas, lijkt La Fonda misschien een erg toeristisch restaurant met gewone gerechten. Maar dat is gewoon niet het geval. Het menu varieert van heerlijke voorgerechten, keuzes uit vlees- en visgerechten van hoge kwaliteit tot een grote verscheidenheid aan hoofdgerechten. Mis deze unieke gastronomische ervaring niet en geniet van een meergangenmenu!

 

Itinerary from a Cruise Ship - Barcelona-home

Bron: www.tripadvisor.es


Openingstijden: elke dag van 12:30 tot 23:30 (behalve donderdag van 13:00 tot 23:30)

Adres: Carrer dels Escudellers, 10, 08002 Barcelona

#3 La Taquería

Vlakbij de Sagrada Familia wacht Barcelona’s eerste Taquería op liefhebbers van de Mexicaanse keuken. Een plek gespecialiseerd in taco’s en vele andere heerlijke verrassingen. La Taquería heeft zelfs een vegetarische optie. Dit is de perfecte plek om te proosten op uw geweldige bezoek aan Barcelona.

 

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de LA TAQUERIA (@lataqueriabcn)

Adres: Passatge Font, 5, 08013 Barcelona
Openingstijden: Dinsdag tot zondag, 13:00 tot 16:30 & 20:30 tot 2:30

Wilt u een paar nachten tussen cruiseschepen in Barcelona door te brengen? In dat geval, check out onze SPECIALE AANBIEDINGEN OP APPARTEMENTEN over de hele stad met Barcelona Home! Aarzel niet om contact met ons op als u vragen heeft.

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven