Home / Vrije tijd / Bookstores Barcelona
bookstore featured

Bookstores Barcelona

Bookstores Barcelona, waar zitten ze?

Bijna iedereen houdt wel van lezen. Voor veel mensen is lezen zelfs een van de basisbehoeftes. Lekker op de bank kruipen met een dekentje een een goed boek en alles om je heen even vergeten. Helaas kan het soms moeilijk zijn om goede boekwinkels in de buurt te vinden. Voor toeristen die Barcelona bezoeken voor een paar weken of maanden kan het lastig zijn om een boekwinkel naar wens te vinden. De meeste boekwinkels in Barcelona hebben boeken in de Spaanse of Catalaanse taal. Als u deze talen kunt lezen is het geen probleem, maar als u op zoek bent naar boeken geschreven in het Engels of een andere taal, kan het even duren voordat u een goed boek vind. Het is gelukkig niet zo dat er geen boekwinkels zijn die boeken in verschillende talen hebben, want die zijn er genoeg. U moet gewoon weten waar u heen moet!

Vind nu uw accommodatie!

Waar heen te gaan?

Er zijn vele boekwinkels in Barcelona die een assortiment aan Engelse boeken hebben. Sommigen zijn makkelijk te vinden, terwijl sommige anderen wat meer speciaal zijn en daardoor ook lastiger te vinden. We hebben een paar goede boekwinkels op een rijtje gezet voor u, zodat u een aantal verschillende boekwinkels kunt gaan verkennen in Barcelona!

 • FNAC – FNAC is een hele grote boekwinkel. Het is gevestigd op Plaza Catalunya, een plein in het centrum van de stad. Deze retail keten die gebaseerd is op Frankrijk is de grootste in de stad. De meeste boeken die ze aanbieden zijn in het Spaans en Catalaans, maar ze bieden ook een aantal boeken aan in het Engels, Frans, Gallisch en Duits. U kunt er novellen, kranten, fictieverhalen, reisboeken en nog veel meer vinden. Naast boeken kunt u ook een variatie aan muziek, DVD’s en andere elektronica vinden. Het adres is: Plaza Catalunya 4, Barcelona.
 • Stop met de metro: Catalunya
  Openingstijden: Maandag t/m zaterdag 10:00 – 22:00
 • Hibernian – Dit is een knus, klein Engels boekwinkeltje gevestigd in het district Gracia. Ze bieden zowel nieuwe als tweedehands boeken aan. In feite zijn de meeste boeken tweedehands en de prijzen kunt u zien op de achterkant. Hibernian is de enige boekwinkel die tweedehands boeken in het Engels verkoopt in Barcelona. U kunt er alles vinden, van kinderboeken tot antieke novellen, fictie- en non fictie verhalen, thrillers, poëzie, science-fiction en nog veel meer. Ze hebben meer dan 40.000 boeken, waarvan de meesten uit Dublin komen. Het adres is: Carrer de Montseny 17, Barcelona.
 • Stop met de metro: Fontana
  Openingstijden: Maandag 16:00 – 20:30, dinsdag t/m zaterdag 10:30 – 20:30
 • RAS galerij en boekwinkel –  Deze boekwinkel is gevestigd in de buurt van MACBA, het museum van moderne kunst. De boekwinkel verkoopt niet alleen boeken, maar het bevat ook een kunstgalerij. Ze zijn gespecialiseerd in grafische- en kunstboeken (het werk van architecten, ontwerpen, fotografie, typografie, film). Ook kunt u hier boeken vinden over straatkunst zoals graffiti, skateboarden en meer. Het adres is: Carrer del Doctor Dou 10, Barcelona.        
 • Stop met de metro: Universitat
  Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag 12:00 – 20:00

 

 

 • Mercat de Sant Antoni – Mercat de Sant Antoni is geen boekwinkel, maar een grote markt waar vele verschillende dingen zoals boeken, films, strips, kalenders, tijdschriften, dingen voor kinderen, eten en veel meer wordt aangeboden. Wanneer u over de markt slentert kunt u vele oude boeken vinden. Het adres is: Carrer del Comte d’Urgell, 1bis, Barcelona.       
 • Stop met de metro: Sant Antoni
  Openingstijden: Elke zondag van 8:30 – 14:30

 

 • Laie –  Dit is een klassieke Europese boekwinkel en café. Laie biedt verschillende novellen en boeken over kunst, architectuur en film. Hun café is van zeer grote waarde, aangezien u eerst snel een boek kunt pakken en het vervolgens rustig kunt gaan zitten lezen in het café boven. Het adres is: Carrer de Pau Claris 85, Barcelona.This is a classic European bookstore and café.
 • Stop met de metro: Passeig de Gracia of Urquinaona
  Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 09:00 – 21:00, zaterdag 10:00- 21:00

 

 • The Watergate Bookshop – De Watergate boekwinkel is anders dan andere boekwinkels. Het is gevestigd in de El Raval buurt en is niet makkelijk te vinden als u niet van het bestaan af weet. Hier kunt u boeken vinden over kunst, politiek, ontwerpen, culturele studies, muziek en stripverhalen. Het adres is Plaza de Vincenc Martorell 2, Barcelona.
 • Stop met de metro: Universitat
  Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 10:00 – 14:00 en 16:30 – 20:00

 

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

vrije-tijd winkelen

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven