Home / Cultuur / Barcelona Jazz Festival

Barcelona Jazz Festival

Het Voll-Damm International Jazz Festival van Barcelona is aan zijn 45ste editie toe, met deze herfsteditie die plaatsvindt van 19 oktober tot 1 december 2013. Tijdens deze zes weken zult u jazzartiesten en -shows van een enorme variëteit meemaken. Het festival heeft zeker iets voor elke jazzfan en zal een geweldige plek zijn om jezelf vertrouwd te maken met de muziekstijl en de scène, als je jezelf nog niet eerder goed hebt blootgesteld aan de rustgevende klanken van saxofoons en jazzbassen.

Zoek nu uw accommodatie!

De organisatoren van het festival hebben verklaard dat de grootste namen uit de jazzmuziek aanwezig zullen zijn in Barcelona voor dit evenement. Chucho Valdés & The Afro-Cuban Messengers zal een van de meest geanticipeerde acts van het evenement zijn, waarbij de hoofdrolspeler Valdés een eerbetoon brengt aan de nagedachtenis van een andere legendarische jazzmuzikant, zijn eigen vader Bebo, die eerder dit jaar overleed. Dianne Reeves, de Amerikaanse vocaliste met vier Grammy’s, zal zeker een andere artieste zijn die de massa zal aantrekken. Andere grote namen zijn Jack DeJohnette die optreedt met Don Byron, Avishai Cohen, ACS (Geri Allen, Terri Lyne Carrington & Esperanza Spalding) en George Gershwin.

Niet alleen de bekende en beproefde acts staan op het podium van dit festival, er zal ook opkomend lokaal talent optreden. Op de laatste dag van het festival wordt een speciale show opgevoerd door de allerbeste muzikanten van Catalonië, wanneer een big band onder leiding van Andrea Motis en Joan Chamorro het podium in L’Auditori betreedt. De show wordt beschouwd als de kers op de taart van het festival, waarbij de plaatselijke maestro’s aan het publiek worden voorgesteld in een nieuwe, moedige act. Het festival omvat ook enkele artiesten van buiten het jazzgenre, zoals de Zweedse folkmuzikant The Tallest Man on Earth en de Britse kamerpopband Tindersticks.

Het bijwonen van het festival zal zeker een genot zijn voor al je instincten, met muzikanten van wereldklasse die optreden in de visueel opvallende zalen van Barcelona. De concerten vinden plaats op meerdere locaties, waarvan Palau de la Musica Catalana de meest opvallende is. Andere inkomstenbronnen voor het festival zijn L’Auditori, Gran Teatre del Liceu, BARTS, Teatre Auditori Sant Cugat, Harlem Jazz Club, Barcelona’s Institut Francais, Jazz Si Club en Luz de Gas. Een verblijf in een appartement in Barcelona in de buurt van deze podia tijdens de zes weken zou zorgen voor een echt inzicht in de lokale cultuur met een jazzy soundtrack.

 

Accommodation Barcelona

View all

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

cultuur muziek-en-evenementen whats-new-nl

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven