Home / Over Barcelona / De Barcelona Metro Gids
Barcelona Metro Map

De Barcelona Metro Gids

De Barcelona Metro Gids is een handig hulpmiddel waar u veel aan kunt hebben tijdens uw verblijf in Barcelona. De Barcelona Metro is een van de meest gebruikte vervoersmiddelen beschikbaar voor toeristen. Het is te gebruiken op elk deel van de dag, dekt het grootste gedeelte van de stad en is niet duur!

Vind nu uw accommodatie!

Treinen die vaak rijden en duidelijk aangegeven aankomsttijden maken het reizen met de metro een snelle en simpele optie. U kunt de metro schema’s bekijken op de meeste kaarten en in de meeste gidsboeken van Barcelona. Normaal gesproken geven deze ook aan waar de dichtstbijzijnde stop is bij een bepaalde bezienswaardigheid (in de meeste gidsboeken wordt dit aangegeven met een ‘M’ in een diamantvorm), zodat u altijd weet waar u naartoe moet. Waar uw verblijf ook is gelegen, er is altijd een metro station in de buurt!

Er zijn vaak roltrappen beschikbaar voor degenen met kinderwagens, want liften zijn dat niet overal. Stations gelegen op de grootste knooppunten hebben gewoonlijk wel een lift, maar het kan zo zijn dat u een stukje moet lopen om deze te vinden. Zoek naar een teken dat lijkt op een vak met mensen er in als u uit de trein komt.

Metro openingstijden

Dag van de week

Lijnen 1, 2, 3, 4, 5 en 11

Maandag t/m donderdag 05:00 – 00:00 middernacht
Zondag & vakantiedagen 05:00 – 00:00 middernacht
Vrijdag 05:00 – 02:00
Zaterdag en de dag voor 1 januari, 24 juni, 15 augustus en 24 september doorlopende service
24 December 05:00 – 23:00

Belangrijk: De openingstijden die u ziet in de tabel hierboven kunnen veranderen. Op feestdagen (fiesta) rijden de metro’s normaal gesproken gedurende de nacht en op de avond van de feestdag, maar het wordt aanbevolen om de openingstijden tijdens deze dagen na te gaan met een bediende bij een ticket hokje om hier zeker van te zijn.

Tickets

De metro hanteert een geïntegreerd tariefsysteem waardoor passagiers gratis kunnen wisselen van vervoersmiddel binnen de tijd van 1 uur en 15 minuten. Er zijn verschillende soorten aan reiskaartjes en transportpassen in Barcelona die geldig zijn door het gehele publieke transport netwerk. De volgende opties zijn verkrijgbaar:

Single ticket – Dit is relatief gezien het duurste ticket en u kunt deze het beste alleen kopen als u echt van plan bent maar 1 trip te maken. Dit ticket is niet geldig naar het vliegveld. Prijs: €2.15.

Het T10 ticket – Ook bekend als de 10-rittenkaart. Deze is geldig tot het einde van januari van het volgende jaar. Ook kan het worden gebruikt voor de TMB bussen en het kan worden gedeeld met anderen van uw groep. Prijs: €10.30

Barcelona Stadskaart – Gratis transport, geen limiet op het aantal ritten, geldig tot de laatste dag waar u voor betaald, inclusief kortingen voor bepaalde bezienswaardigheden en vele locaties. Kan niet worden gedeeld met anderen van uw groep. Prijs: afhankelijk van aantal dagen

Barcelona Transportkaart– Transportkaart, geen limiet op het aantal ritten en is geldig van 2 tot 5 dagen. Kan niet worden gedeeld met anderen van uw groep. Prijs: verschillend

Andere zijn:

T-Familiar or T-70/30 – Geldig voor 70 ritten in een periode van 30 dagen; kan worden gedeeld. €59.50.

T-50/30 – Geldig voor 50 ritten in een periode van 30 dagen; kan worden gebruikt voor maar één persoon. €42.50.

T-Día – Een reiskaart voor 1 dag. €7.60.

T-Mes – Geldig voor 30 dagen; kan worden gebruikt door maar één persoon. €52.75.

T-Trimestre – Geldig voor 3 maanden; kan worden gebruikt door maar één persoon. €142.

T-Jove – Geldig voor 3 maanden zonder limiet op het aantal ritten; alleen voor mensen jonger dan 25; kan worden gebruikt door maar één persoon. €105.

Rittenkaarten kunnen worden gekocht bij metroticket hokjes, ticket machines, tabakswinkels en bij sommige kiosk in de stad. Als u uw tickets van tevoren wil kopen, klik dan hier.

Tip!

Het is verstandig om zowel briefgeld als muntgeld bij uw te hebben, want sommige ingangen hebben alleen automatische ticket machines waarvan sommige alleen muntgeld accepteren.

 

 

Navigatie in het metrosysteem van Barcelona

Alle hoofdingangen hebben een kaart aan de muur die u kunt helpen met het plannen van uw reis. Ook kunt u de bediende achter het loket vragen voor een gratis metro kaart of ‘mapa’ om mee te nemen.

Barcelona Metro Kaart (Subway / Underground Map)

De metro kaart van Barcelona kan u helpen uw reis te plannen met het TMB en FGC metro transport systeem. De kaart toont zowel TMB, FGC en tramlijnen in zone 1, welke het stadscentrum dekken.

Barcelona heeft op het moment 8 metrolijnen die kunnen worden geïdentificeerd bij het nummer en de kleur van de lijn: L1 (rood), L2 (lila), L3 (groen), L4 (geel), L5 (blauw), L9 (oranje), L10 (lichtblauw), L11 (lichtgroen). Deze lijnen dekken vrijwel de gehele stad. Dit zijn de TMB lijnen.

Het heeft ook een stedelijk en een grootstedelijk spoorwegnet, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), die wordt gerund door de Catalaanse overheid en toevoegt aan Barcelona’s metronetwerk. Er zijn drie stedelijke lijnen (L6, L7 en L8) en kort gezegd zijn er ook de tramlijnen (T1 t/m T4).

TMB (staat voor Transports Metropolitans van Barcelona, de ‘onderdoorgangen’ van Barcelona) en FGC (Ferrocarrils de la Generalitat) zijn twee verschillende bedrijven, maar samen vormen zij het metrosysteem van Barcelona. Deze metro lijnen worden aangevuld door een netwerk van voorstedelijke spoorwegen, gerund door RENFE (Nationaal Spaans spoor) die rijdt over 4 stads-kruisende routes.

Hieronder kunt u foto’s van de metro kaarten vinden en de verschillende routes die u kunt nemen om uw reis te plannen.

 

Goed om te weten:

  • De trein nemen van het vliegveld naar de stad: De T10 kan worden gebruikt vanaf het vliegveld. Een 10-rittenkaart is goedkoper dan twee losse tickets van het vliegveld. Op deze manier houd u ook nog 8 ritten over om later te gebruiken.
  • Onthoud! Let op dat de T10 (Zone 1) geldig is voor ritten in het stadscentrum van Barcelona in zone 1 met de metro, FGC en TMB bussen, trams en RENFE. Een ‘rit’ met de T10 duurt 1 uur en 15 minuten, dus u kunt veranderen van metro zo vaak als u wil binnen dat tijdframe, of u kunt zelfs met de bus gaan. Vergeet alleen niet om uw ticket te valideren elke keer als er een machine staat voordat u ergens instapt.
  • Waarschuwing: Wees voorzichtig en let op zakkenrollers in de metro en pas goed op uw spullen.

Voor meer informatie over de metro- en spoorwegservices van Barcelona:

TMB | Telefoonnummer. 933 187 074 | www.tmb.cat

FGC | Telefoonnummer. 932 051 515 | www.fgc.cat

 

 

 

 

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

over-barcelona transport-over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven