Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Spaanse gitaarconcerten
spaanse gitaarconcerten barcelona-home

Spaanse gitaarconcerten

De verborgen Spaanse gitaarconcerten in Barcelona!

Omdat Spanje de bakermat van de Spaanse gitaar is, is Barcelona de perfecte plaats om de Spaanse gitaarconcerten bij te wonen. Als u het land bezoekt, is het een ideale manier om een avond ondergedompeld in de Spaanse cultuur door te brengen. Luisterend naar het geluid van de Spaanse gitaar terwijl u een glas wijn drinkt, kunt u genieten van een perfect Spaanse ervaring. Laat u meeslepen door de intieme sfeer!

Oorsprong van de Spaanse gitaarconcerten

Zeker, rond het begin van de Renaissance werd het westelijk deel van Europa overspoeld door de klanken en echo’s van de luit. In de 17e eeuw bracht Spanje een nieuw soort muziek die de slaperige sfeer zou overnemen en transformeren: de akoestische gitaar. Vervolgens, toen de Spaanse gitaarconcerten de liefde van het volk begonnen te winnen, begon het zich uit te breiden naar de buurlanden; zoals Frankrijk, Italië en Duitsland. Dit is trouwens de betekenis achter de naam “Spaanse gitaar”. Tegen het einde van de eeuw werd er nog een snaar aan toegevoegd; de lage E, die een scala aan nieuwe talenten voortbrengt die van dit instrument een revolutie maakten.

Spanish guitar concerts Barcelona-Home

Over het instrument

De klassieke Spaanse gitaar maakt deel uit van de familie van instrumenten die in de huidige tijd overal ter wereld voor klassieke muziek worden bespeeld; het is een uit hout vervaardigd snaarinstrument dat ook met nylon- of darmsnaren is uitgerust. Er bestaan echter twee soorten Spaanse gitaren die worden bespeeld binnen de grenzen van het Iberisch schiereiland. Ten eerste is er de Vihuela, een gitaar met elf snaren, vijf dubbele en één enkele, die bespeeld wordt door middel van tokkelen. Dit soort instrument werd in de eerste helft van de 16e eeuw veel bespeeld in de meer gegoede kringen. Later hebben we de Guitarra Latina of Latijnse gitaar; het instrument voor het gewone volk. Deze telt met vier dubbele snaren en wordt getokkeld. Tijdens de eerste helft van de 16e eeuw won de gitaar evenzeer aan populariteit en een nieuwe snaar.

 

De Kunst van Gitaar: concerten & wijn

Er worden het hele jaar door verschillende concerten gegeven in de kerk van Santa Anna, een kerk uit de 12e eeuw, gelegen in het hart van Barcelona naast Plaza Catalunya. Het is een prachtige kerk, gebouwd in een Romaanse bouwstijl. De intieme concerten hier zijn uniek en zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Een kaartje voor het concert omvat; een optreden van een uur, samen met een glas rode wijn dat na afloop kan worden gedronken met de gerenommeerde componisten en uitvoerenden. Tickets met een maaltijd na het concert zijn ook beschikbaar voor iedereen die de avond wil afsluiten met wat typisch Spaans eten. De maaltijd wordt gehouden in een restaurant in de buurt van de kerk en biedt tal van heerlijke opties.

Als je daarna geen zin hebt om te gaan eten of als je al gegeten hebt en iets anders wilt doen, ben je op de perfecte locatie voor een rustige maanverlichte wandeling door de stad!

Praktische informatie voor de concerten

De klank van de Spaanse klassieke gitaar past perfect bij de gekozen iconische ruimtes die deel uitmaken van de geschiedenis en het architectonisch erfgoed van de stad. In de loop der jaren zijn bijvoorbeeld meer dan 850.000 mensen naar deze Spaanse gitaarconcerten gekomen, een bewijs hiervan!

Tickets: algemene prijs is 20€; bovendien, kinderen onder de 10 jaar oud, gratis toegang.

  • Alle kinderen moeten worden begeleid door een volwassene

Duur: van 1 tot 2 uur

Spanish guitar concerts Barcelona-Home

Bron: www.tripadvisor.com

Waar vind je ze

Adres: Carrer de Santa Anna, 29, 08002 Barcelona

U kunt er komen met de metro, trein of bus vanaf de Plaza Catalunya stop; en verder lopen in slechts 3 minuten

  • Metro: L3 Liceu stop en L4 Jaume I stop
  • Bus: 14 en 59
  • FCC: Catalunya stop

Als je een passie voor klassieke Spaanse muziek, zal deze gids gemaakt door ons team in Barcelona-Home u helpen een must-see Spaanse gitaar concert voor u te vinden. Bovendien, op de site BARCELONA-HOME kunt u vinden waar te verblijven naast de genoemde plaatsen in het artikel!

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

bezienswaardigheden cultuur culture-barcelona-nl must-sees-over-barcelona muziek-en-evenementen over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven