Home / Index / Museum voor Natuurwetenschappen in Barcelona
Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Museum voor Natuurwetenschappen in Barcelona

Het Museu de Ciències Naturals de Barcelona (Barcelona Natuurhistorisch Museum) is meer dan 130 jaar geleden opgericht als een instelling waarin een natuurlijk erfgoed collectie wordt bewaard die bestaat uit een verzameling van meer dan drie miljoen exemplaren. De collectie omvat voorwerpen uit een breed scala van terreinen, waaronder mineralogie, petrologie, paleontologie, zoölogie en plantkunde. De collectie is verrijkt van jaar tot jaar door donaties van particulieren en door middel van overeenkomsten tussen het museum, de DIERENTUIN VAN BARCELONA en CATALAANSE NATIONALE PARKEN.

Vind nu uw accommodatie!

Museum Centra

Het museum is verspreid over de stad, met de drie belangrijkste locaties:

Ciutadella Park

Het Martorell Museum in CIUTADELLA PARK is een neoclassicistisch gebouw, ontworpen door Antoni Rovira i Trias, waarin de geologie en paleontologie collecties, evenals een bibliotheek in is gehuisvest die gespecialiseerd is op deze gebieden. Deze zullen binnenkort worden verplaatst naar het gebouw Castell dels Tres Dragons (Kasteel van de Drie Draken), waar ook het Natuur Laboratorium te vinden is. Het laboratorium bevat momenteel de zoölogie collecties. De faciliteit wordt gebruikt voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek door het museum en voor het beheren van de inhoud van de collecties. Het gebouw zelf werd oorspronkelijk gebouwd als een café-restaurant voor de Wereldtentoonstelling 1888 en is dus rijk aan artistieke en architectonische belang.

Op zoek naar een woning in de buurt van het Ciutadella Park, het grootste openbare park van Barcelona? Kijk dan naar onze APPARTEMENTEN IN EL BORN!

Montjuic

De Botanische Tuin van de Montjuïc biedt bezoekers een uitzicht over de vegetatie uit vijf verschillende regio’s in de wereld met een mediterraan klimaat. Het doel van de tuin is het behoud en documentatie van het Catalaanse natuurlijke erfgoed en de bevordering van kennis en respect voor de natuur. De Historische Botanische tuin is een kleinere tuin in het Foixarda gedeelte van Montjuïc, achter het NATIONAL ART MUSEUM VAN CATALONIË. Het park wordt omsloten door steile hellingen en ligt in een schaduwrijke omgeving, waar lagere temperaturen begunstigd worden door de Euro-Sierian soorten die er zijn geteeld.

Op zoek naar een accommodatie in de buurt van dit prachtige natuurgebied? Neem een kijkje in onze APPARTEMENTEN IN SANTS – MONTJUIC!

Forum Park

Het Museum Blau werd gebouwd door de architecten Herzog & de Meuron in 2004 en opende in maart 2011 als een dynamische faciliteit die veel te bieden heeft, met inbegrip van tentoonstellingen, workshops, conferenties en een media-resource center. De 9.000 vierkante meter van het museum zijn verdeeld in 2 verdiepingen. Het gebouw beschikt ook over een grote, open-access foyer waar alle tentoonstellingen beginnen en eindigen. Het gebouw beschikt over een conferentiezaal, collegezalen, een winkel, tijdelijke tentoonstellingsruimten, een mediatheek met een uitgebreid digitaal archief van audio- documenten en audiovisuele presentaties en naslagwerken, een “Wetenschap Nest“, educatief gebied VOOR KINDEREN JONGER DAN 6 JAAR en “Planeta Vida’, een tentoonstelling die de aarde van nu interpreteert als een interactie tussen de fysieke en chemische omgevingen van onze wereld en de mens.

Als u graag bij het water wilt verblijven tijdens uw verblijf, neem dan een kijkje in onze APPARTEMENTEN IN BESOS, WONINGEN IN DIAGONAL MAR en ACCOMMODATIES IN VILA OLIMPICA!

Informatie

Telefoon: (+34) 932566002

Email: museuciencies@bcn.cat

Adres: Plaça Leonardo da Vinci 4-5, Parc del Forum, 08019, Barcelona

Vervoer:

Metro – L4 (gele lijn). Maresme-Forum station (uitgang Rambla Prim)
Bus – 43, H16(Forum), 7, 36, 99, toeristenbus (groene route, is actief van 15/04 tot 25/09), B23
Auto – Dichtsbijzijnde parkeerplaatsen zijn in het Forum gebouw en het winkelcentrum Diagonal Mar
Fiets – Dichtsbijzijnde stations: 158-Rambla Primand, 160-Av. Eduard Maristany, 1-Forum

Prijzen:

Museum Blau: €6, Museum Blau korting op toegangsprijs €2.70
Tijdelijke tentoonstelling: €5, Tijdelijke tentoonstelling, korting op toegangsprijs €3.50
Gecombineerde toegangsprijs, Museum Blau – Botanische Tuin: €7, Reduced €3.50
Gecombineerde toegangsprijs, permanente tentoonstelling ‘Planeta Vida’ – tijdelijke tentoonstelling: €9

Openingstijden:

Oktober – februari: dinsdag – vrijdag 10-18u, Zaterdag 10-19u, zondag en vakanties 10-20u
Maart – september: dinsdag – zaterdag 10-19u, Zondag en vakanties 10-20u
Gesloten op maandag (met uitzondering van feestdagen), 1 januari, 1 mei, 25 december
Gratis toegang elke eerste zondag van de maand, elke dag gedurende het hele jaar vanaf 15u, 12 februari, 18 mei en 24 september

Als u op zoek bent naar een plek waar u kunt rusten na het verkennen van Barcelona, bezoek dan BARCELONA-HOME voor geweldige appartementen!

ACCOMMODATIES BARCELONA

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

index museum-nl must-sees-over-barcelona vrije-tijd

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven