Home / Beste plaatsen / Cambrils – Costa Dorada
Cambrils - costa dorada barcelona-home

Cambrils – Costa Dorada

Cambrils is een kustplaats gelegen in de provincie Tarragona, Catalonië in Spanje. De stad is dichtbij het vakantieoord SALOU, slechts 120 km van BARCELONA en ongeveer 90 km van SITGES. Tegenwoordig is Cambrils erg populair onder de Spanjaarden en internationale toeristen, die beiden willen genieten van de beroemde stranden, de prachtige architectuur en de heerlijke mediterrane gerechten. Het is moeilijk om niet verliefd te worden op deze prachtige stad.

Vind nu uw accommodatie!

 

Geschiedenis van Cambrils

De geschiedenis van Cambrils gaat terug tot in de prehistorie. Veel overblijfselen uit elk tijdperk van de lange geschiedenis zijn nog steeds te vinden door de hele stad. Er zijn verschillende gebouwen uit de Romeinse tijd, de belangrijkste daarvan is de Romeinse villa van Llosa. De geschiedenis van Cambrils lijkt sterk op die van de nabijgelegen stad Tarragona. Tijdens de burgeroorlog tussen 1936 en 1939 werd de stad gebombardeerd door de Italianen, waardoor de lokale bevolking schuilkelders bouwden die tegenwoordig bekend zijn als het historische centrum van de stad. Deze kunnen nog steeds worden bezocht. De twee belangrijkste sectoren die Cambrils van oudsher kenmerkt zijn de visserij en de landbouw, maar tegenwoordig is het toerisme de belangrijkste economische motor van de stad.

Activiteiten in Cambrils

Zoals in alle kustplaatsen is de meest populaire activiteit in Cambrils het besteden van de dag aan de prachtige stranden om te genieten van de zon. Cambrils heeft een spectaculaire 9 kilometer lange kustlijn met gouden zandstranden, die voldoende variatie bieden om de perfecte plek te vinden om te ontspannen met familie en vrienden. Alle stranden in Cambrils hebben een blauwe vlag, dit is een onderscheiding voor de netheid uitgereikt door de Europese Unie, en hier kunt u ook aan zien dat de wateren veilig zijn voor kinderen om in te spelen. Wij raden u aan om een bezoek te brengen aan Platja del Regueral, dit strand is 1.200 meter lang en 80 meter breed. Het is een van de meest karakteristieke stranden van het gebied, met gouden, fijn en zeer schoon zand. De ondiepe watere maken dit strand ideaal voor gezinnen. Het strand biedt ook een breed scala aan watersporten voor de dapperen onder ons, samen met een aantal winkels, bars, strandbars, restaurants, lounge stoelen, en hangmatten voor degenen die liever willen ontspannen.

Cambrils is ook zeer populair bij fietsers, aangezien de stad services aanbiedt aan degenen die deze sport beoefenen in een groep. Voordelen voor fietsers zijn ACCOMMODATIES met parkeergelegenheid voor fietsen, workshops en ruimtes om fietsen schoon te maken, menu’s aangepast voor fietsers enzovoort. Bovendien biedt de stad een ruim scala aan routes voor alle niveaus (voor zowel beginnende als professionele fietsers) door prachtige landschappen. In totaal zijn er ongeveer 10 routes, die wij allemaal sterk aanbevelen.

Voor degenen die meer willen leren over de stad en haar geschiedenis, zijn er verschillende monumenten en plekken die u niet kunt missen. De Santa María kerk is een van onze favoriete monumenten in Cambrils, gekenmerkt door een mix van drie stijlen (Renaissance, Barok en Neogotiek). Gelegen in de oude wijk van «Vila» (wat Catalaans is voor: stad), de kerk is daar al sinds de Middeleeuwen. Wij raden ook aan om Sama Park te bezoeken, een klein paleis met een romantische tuin, die in 1992 tot historische tuin is verklaard. Het werd gemaakt door de architect Josep Fontseré and Mestre, met de hulp van Antoni Gaudí. Deze bezienswaardigheid is echt de moeite waard!

En natuurlijk moet u ook de haven van Cambrils bezoeken om het belang van deze haven voor de lokale economie te kunnen begrijpen. Wij raden u aan om in de morgen te gaan zodat u verse vis kunt kopen en kunt koken voor uw lunch in uw eigen accommodatie. Wat een fantastische manier om u te voelen als een local!

Hoe komt u daar?

  • Met de auto: Ga op de B-20/C-32 van de Carrer d’Aragó, C-31 en neem afslag 195A. Volg de C-32 en E-15/AP-7 tot T3-312 in Cambrils. Vervolgens neemt u afslag 37 vaan E-15/AP-7. U gaat door op de T-312. Neem de N-340, de Passeig Sant Joan Baptista la Salle en de Rambla de Jaume 1 tot Carrer Pau Casals. Het duurt ongeveer anderhalf uur om naar Cambrils te rijden vanuit het centrum van Barcelona.
  • Met de bus: Er rijden bussen van Barcelona naar Cambrils. De eerste bus rijdt om 9.10 in de morgen en de laatste om 23.55 in de avond. Het is ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden. Voor een enkele reis betaalt u €14,95 per persoon en voor een retour €27 per persoon.
  • Met de trein: Om Cambrils te bereiken met de trein, heeft u de keuze om vanuit Barcelona Sants te reizen. De eerste trein vertrekt om 9.30 in de ochtend en de laatste om 17.00 in de middag. Het duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten en kost tussen de €9 en €15.

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

beste-plaatsen buiten-barcelona

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven