Home / Cultuur / Barcelona’s Museum van de Hedendaagse Kunst
Macba Museu d'art Contemporani Barcelona

Barcelona’s Museum van de Hedendaagse Kunst

Barcelona heeft een grote variatie aan museums en een van de top museums om te bekijken is het Barcelona Museum van de Hedendaagse Kunst, ook wel bekend als MACBA. MACBA heeft een variatie aan permanente en tijdelijke tentoonstellingen door het jaar heen. Ook is MACBA welbekend voor het tentoonstellen van een breed scala aan hedendaagse stukken.

MACBA opende in 1995 en het opvallende gebouw was ontworpen door de Amerikaanse architect Richard Meier. De tentoongestelde kunst bestaat uit stukken uit de tweede helft van de 20e eeuw. Namen van artiesten die permanente collecties in het museum hebben zijn onder andere Tàpies, Klee, en Torres. Het museum host ook verschillende evenementen en activiteiten waarin hedendaagse kunst onder jongere generaties wordt gepromoot.

 Barcelona’s Museum van de Hedendaagse Kunst is een moderne en lichte plek waar je moderne kunst kunt bekijken en door de veranderende aard van de tentoonstellingen is er altijd iets anders te bekijken. Een regenachtige dag is perfect voor een bezoek aan het museum, als je natuurlijk ongelukkig genoeg bent om regen mee te maken tijdens je verblijf in Barcelona. MACBA is een intrigerend en fascinerend museum dat je zeker moet gaan ontdekken tijdens je verblijf in Barcelona.

Vindt uw accommodatie nu!

Openingstijden MACBA:

Dinsdags gesloten

Maandags tot vrijdags: 11:00 uur tot 19:30 uur

Zaterdag: 10:00 uur tot 21:00 uur

Zon- en feestdagen: 10:00 uur tot 15:00 uur

De openingstijden veranderen afhangend van de seizoenen (zomer en winter), dus het beste is om de website te bezoeken voor up-to-date informatie over de tijden.

Prijzen:

Volwassenen €10

Concessies €8

Kinderen jonger dan 14 jaar kunnen gratis naar binnen

Hoe kom ik er?

Het museum bevindt zich binnen loopafstand van Placa Catalunya op Placa dels Àngels.

Adres: Plaça Àngels, 1 08001 Barcelona, Spanje

Metro: L1 (Catalunya en Universitat), L2 (Universitat) of L3 (Liceu)

Bus: 24, 41, 55, 64, 91, 120, 141

FGC: Alle lijnen naar Catalunya

 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur museum-nl

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven