Home / Kulturen / Palace of Catalan Music
Palau de la Musica Catalana

Palace of Catalan Music

Palace of Catalan Music eller Palau de la Musica Catalana som det heter på katalan är en konsertsal ritad i den katalanska modernismens stil av arkitekten Lluís Domènech i Montaner. Den byggdes mellan 1905 och 1908 för Orfeo Català, ett körsamhälle grundades år 1891 som var en ledande kraft i den katalanska kulturella och politiska självständighetsrörelse som kom att bli känt som Renaixenca eller Katalanska Rebirth

Hitta ditt boende nu !

Palau vann “arkitekten”, en utmärkelse från kommunfullmäktige Barcelona 1909, som ges till den bästa byggnaden som byggts under det föregående året. Mellan 1982 och 1989 genomgick byggnaden en omfattande restaurering, ombyggnad och utbyggnad under ledning av arkitekterna Oscar Tusquets och Carles Díaz. År 1997 förklarades Barcelonas Palau de la Musica Catalana som världsarv av UNESCO. Idag besöker mer än en halv miljon människor varje år detta musikaliska framträdanden i Palau som sträcker sig från symfonisk och kammarmusik till jazz och Cançó (katalanska sång).

Konserthuset av Barcelonas Palau, med plats för ca 2200 personer, är den enda salongen i Europa som är belyst i dagsljus helt av naturligt ljus. Väggarna på två sidor består främst av glasrutor som i magnifika valv, och över det är ett enorm takfönster med målat glas designad av Antoni Rigalt vars centrala budskap är en inverterad dome i olika nyanser av guld som omges av blått och antyder solen och himlen.

De dominerande temat i den överdådiga inredningen i konserthuset är körmusik, något som kan förväntas i ett auditorium på uppdrag av ett körsamhälle. En kör av unga kvinnor omger “sol” i målat glas takfönster, och en byst av Anselm Clavé som var en berömd körledare som var avgörande för att återuppliva katalanska folksånger, ligger på vänster sida av scenen, under en sten träd.

Detta konserthuset är en av de mest utmärkande i världen – i över hundra år var det en privilegierad plats för musiklivet i Barcelona, nationellt och internationellt. Den rymmer en hel del av världens främsta musik och är ett musikalisk landmärke i staden, liksom en mötesplats för den kulturella eliten av första ordningen. Det är en av Barcelonas mest kända landmärken där du kan fånga konserter från Sarah McLachlan till
S:t Petersburg Philharmonic. Barcelona har många andra arenor för klassiska och moderna föreställningar, samt utmärkta dansföreställningar.

Utöver möjligheten att delta i konserter, erbjuder Palace ett besök med en erfaren guide. Inom turen kommer du att besöka alla anläggningar, kommer att kunna titta på den berömda orgeln och höra intressant information om honom som ett landmärke och ett kulturprogram. Det finns också en skip-the-line vandringstur för Palau de la Musica och andra kulturella sevärdheter, om du inte har lust att stå i kö! Biljettpriserna varierar med varje konsert, här erbjuder vi dig en chans att över schemat för konserter och köpa biljetter till de som passar dig.

 

I närheten finns det ett urval av utmärkta platser, kaféer och en restaurang där du kan äta middag eller en kopp kaffe efter konserten.

 

Season Ticket Holder Service

Måndag – Fredag från 10:00 till 02:00
Telefon: (+34)93 295 72 42 / Fax: 93 295 72 10
email: abonaments@palaumusica.cat

Kvällstid och helgdagar gäller dette telefonnummer:  902 442 882
email: taquilles@palaumusica.cat

Allmän Information

  • Adress: C/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona, Spain.
  • Transport: Tunellbana (Metro) – L1 Urquinaona, L4 Jaume I. By Buses – 17, 19, 40 and 45.
  • Pris: Varierar.

Slottet ligger på gränsen mellan två stadsdelar – de gotiska kvarteren och El Born. Om du är på jakt efter boende i närheten finns det flera lägenheter och rum tillgängliga nu.

 


Visa större karta

 

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv musik-och-evenemang

Boende Barcelona


Scroll To Top