Home / Kultur / Palau de la Musica Catalana
palau-de-la-musica-catalana-hall1-620x330

Palau de la Musica Catalana

Koncertsalen Palau de la Musica Catalana er bygget i catalansk modernistisk stil af arkitekten Lluís Domènech i Montaner. Salen blev bygget mellem 1905 og 1908 for Orfeó Català – en sangforening fra 1891, som var en af de bærende kræfter i den catalanske uafhængighedsbevægelse, der blev kendt som Renaixença (”genfødsel”).

Find overnatning nu!

Palau blev i 1909 tildelt en pris af byrådet i Barcelona for at være den bedste bygning bygget det foregående år. Mellem 1982 og 1989 gennemgik bygningen en gennemgribende renovering, modernisering og tilbygning, som blev ledet af arkitekterne Oscar Tusquets og Carlez Díaz. I 1997 blev Barcelonas Palau de la Musica Catalana også sat på UNESCOs verdensarvsliste. Mere end en halv million gæster besøger hvert år Palau for at opleve alt fra symfoni- og kammerorkestre til jazz og Cançó (catalansk sang).

Palaus koncertsal, som har plads til 2.200 tilskuere, er den eneste sal i Europa, som i dagstimerne er oplyst af naturligt lys udefra. Væggene på de to sider består hovedsageligt af farvede ruder i storslåede buer, og øverst oppe har salen et enormt loftsvindue i glasmosaik, som er designet af Antoni Rigalt. Rigalts værk er en omvendt kuppel i nuancer af guld omsluttet af blå, hvilket symboliserer solen og himlen.

Det dominerende tema i den overdådige dekoration er kormusik – noget der måske er forventeligt i en koncertsal, som en sangforening står bag. Et kor bestående af unge kvinder omringer ”solen” i de farvede glas i loftsvinduet, og en buste af Anselm Clavé, en berømt korleder der var med til at give nyt liv til catalanske folkesange, er placeret på venstre side af scenen under et træ af sten.

Koncertsalen er en af de mest markante i verden. I mere end 100 år har den været et privilegeret sted for musikscenen i Barcelona, både nationalt og internationalt. Mange af verdens musikpremierer afholdes i Palau, og stedet er et musikalsk og arkitektonisk vartegn for Barcelona såvel som mødestedet for byens kulturelle elite. Det er et af Barcelonas mest berømte vartegn, og der kan opleves koncerter lige fra Sarah McLahlan til St. Petersburg Philharmonic. Barcelona har også andre spillesteder, hvor du kan opleve både klassiske og moderne shows samt glimrende danseoptrædener.

Ud over koncerter tilbyder Palau også rundture med erfarne guider. På turen vil du opleve alle Palaus faciliteter, og du får mulighed for at se det berømte orgel og høre spændende ting om stedet. Hvis du ikke kan vente, findes der en skip-the-line tur for Palau de la Musica såvel som andre attraktioner. Billetprisen varierer alt efter koncert. Tag et kig på programmet og køb billet til de koncerter, som du ikke vil gå glip af.

I nærheden findes der glimrende restauranter og cafeer, hvor du kan spise middag eller tage en kop kaffe efter koncerten.

Billetsalg

Mandag-fredag fra 10-14
Telefon: 93 295 72 42 / Fax: 93 295 72 10
Email: abonaments@palaumusica.cat

Telefon aften og helligdage: 902 442 882
Email: taquilles@palaumusica.cat

Øvrig information

  • Adresse: C/ Palau de la Música 4-6, 08003 Barcelona, Spanien
  • Metro: L1 Urquinaona eller L4 Jaume I
  • Bus: 17, 19, 40 eller 45
  • Pris: varierer

Palau ligger på grænsen mellem to bydele – den gotiske bydel og El Born. Hvis du er på udkig efter overnatning i området, har vi mange LEJLIGHEDER OG VÆRELSER at vælge imellem.


Show larger map

 

OVERNATNING BARCELONA

view more apartments danski danish

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

culture-da culture-barcelona-da music-events-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top