Home / Kulturen / Hospital de Sant Pau
Feature

Hospital de Sant Pau

Ingen gillar ett besök på ett sjukhus och speciellt inte under semesternmen ett besök till Hospital de Sant Pau kan man bara inte missa. Sjukhuset är lokaliserat i distriktet Eixample, nära Sagrada Familia, och det är svårt att tro att denna vackra byggnad i själva verket är ett sjukhus.

Sjukhuset förklarades som världsarv av UNESCO 1997 och byggdes tack vare finansieringen av en katalansk bankir som i sitt testamente förklarade att ett nytt sjukhus skulle byggas, hans krav var att det skulle vara det bästa när det gäller arkitektur, vård och teknik. Det tog 30 år att byggas och arkitekten Lluís Doménech i Montaner skapade den unika och revolutionerande designen som även består av trädgårdar och två separata paviljonger.

Find your accommodation now!

Det ser ut mer som en modernistisk by snarare än ett sjukhus och det ansågs vara revolutionerande vid tidpunkten då det byggdes då det var öppna ytor och estetik som inte nödvändigtvis ansågs vara en prioritet för att ta hand om sjuka patienter. Men det var inte avsett att bara vara fint gentemot ögat utan skulle även fungera som en funktionellt och hygieniskt sjukhusmiljö. De olika paviljongerna har båda olika uppgifter och de är sammansatta under marken vilket gör det mjöligt att enkelt röra sig emellan dem.

Idag kan man beundra det magnifika modernistiska arkitekturen genom att ta en guidad tur runt området. För tillfället är sjukhuset under renovering för att bevara dess fina arkitektur men man kan fortfarande ta guidad tur runt byggarbetsplatsen för att på så sätt se allt jobb som läggs ner för att bevara dess originella karaktärsdrag.  En vuxenbiljett kostar 10 euro med en koncession på 5 euro. Då sjukhuset för närvarande är under renovering kan det dock ske vissa ändringar.

Denna spektakulära byggnad är ytterligare ett exempel på den otroliga modernistiska arkitekturen som sammanfattar all fin arkitektur som denna charmiga och mångsidiga stad har att erbjuda. Tänka sig om alla sjukhus skulle se ut såhär!

Tid för dagliga turer i ett specifikt språk:

English- 10:00, 11:00, 12:00, 13:00

Franska- 10:30

Spanska- 11:30

För mer information om de olika guidade turerna, besök deras hemsida.

Hur man tar sig till Hospital de Sant Pau:

Om du besöker Sagrada Familia kan du enkelt gå ner för gatan Avenida Gaudí till sjukhuset inom lopper av några inuter.

Metro: L5 (Sant Pau/ Dos de Maig), L4 (Guinardó)

Bus: 15, 19, 20, 45, 47, 50, 51, 92

Boende i Barcelona

view more apartments swedish

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv nyheter om-barcelona sevardheter-och-museum

Boende Barcelona


Scroll To Top