Parc de l'Espanya Industrial

Sants

Sants är en del av Sants-Montjuic-distriktet och har en arbetarklassbakgrund. Det är väl beläget i förhållande till de viktigaste sevärdheterna, vilket gör det till en bra bas för att utforska staden.

Parc de l’Espanya Industrial ligger precis intill Sants station och är platsen för en före detta textilfabrik som har omvandlats till en stor park. Det finns en härlig pool och även några rutschkanor för de yngre besökarna. Det är mycket populärt att promenera omkring med sin hund och är perfekt för en lat söndag under sommarmånaderna.

Hitta ditt boende !

För dig som uppskattar shopping så är huvudgatan Carrer de Sants fylld med de flesta olika typer av butiker du kan tänka dig. Sants marknaden är också en fantastisk plats att göra ditt veckovisa matinköp då du kan köpa färsk frukt och grönsaker, dessutom i en imponerande byggnad. I augusti, har området en festival liknande den i Gracia där vissa gator är inredda och du kan se parader, traditionella katalanska mänskliga torn och kulmen på en musik och fyrverkeri till råga på allt.

Naturligtvis nämns inte området Sants komplett utan att berätta om Sants station. Det är en av de största och mest väl anslutna stationerna i Barcelona. Det ger dig tillgång till många städer utanför Barcelona med tåg, liksom till flygplatsen. Det finns bra kommunikationer så du lätt kan ta sig ur och runt i staden. Området ligger nära många andra attraktioner som Montjuic, Camp Nou och Plaza Espanya.

Sants är ett bostadsområde som är tystare än centrala Barcelona dock finns det fortfarande gott om barer, restauranger och aktiviteter för att underhålla dig. Det är ett bra område att bo i under en kort visit eller en längre vistelse i Barcelona eftersom det är inom räckhåll för resten av staden tack vare sitt läge och bra kommunikationer

Transport

Sants station: Rodalies och Renfe tågen.

Tunnelbana (Metro): L5, L3 (Sants) L1 (Plaça de Sants)

 

Boende i Barcelona

Visa Alla

Featured image: Leonora Enking cc

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kvarter om-barcelona sevardheter-och-museum service-i-barcelona boende-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top