Home / Om Barcelona / Kvarter / L’Eixample Esquerra
Esquerra de L’Eixample in l'Eixample, Barcelona

L’Eixample Esquerra

L’Eixample Esquerra  som helhet sträcker sig tvärs över stadens centrum och är en mycket populär stadsdel med både ortsbor och besökare. L’Eixample, som betyder “utvidgning” på katalanska, är den övre delen av Barcelona centrum, och en fullständig motsats till den nedre delen, Ciutat Vella. Eixample är ett perfekt rutnät av stora boulevarder som omger byggstenar i exakt samma storlek. Många av byggnaderna i detta område är av den berömda katalanska modernistiska stilen, och det har den högsta koncentrationen av modernistiska byggnader i världen. L’Eixample innehåller en mängd restauranger, kaféer, barer och nattklubbar.

Den Avinguda de Roma belyser två olika sidor. Den vänstra sidan av Eixample finner ni den äldsta delen av området, som byggdes i slutet av 1900-talet. Nära samtidigt som den neo-romanska Barcelona Universitetshuset, i Plaça de la Universitat. I närheten finns El Ninot, som tar sitt namn från ett gammalt värdshus som hade en urkarvad staty av ett litet barn (den ninot) utanför. Du kan se en utskuren pojke av trä ovanför

Hitta din bostad nu!

En av de viktigaste orsakerna är det så populärt att bo i det här området är att det brukar vara ganska lugnt på natten men vaknar till liv under dagtid. Mycket av lokalbefolkningen bor här vilket har expanderat områdets rikedom av stormarknader, biografer, kiosker och kemister. Området är väl trafikeras av kollektivtrafik, med massor av bussar som går till och från La Ramblas och stranden, samt flera tunnelbanelinjer och praktiska tunnelbanestationer.

Transport

Tunnelbana (Metro): L4, L2, L5

Tåg: Passeig de Gracia has rail connections to Girona and Figueres.

FGC: Provença

L’Eixample Esquerra är ett bra ställe att bo under ert besök i Barcelona eftersom det har många turistattraktioner, och du kan lätt nå centrum inom några minuter. Om du vill bo i detta fantastiska område så glöm inte att besöka oss på Barcelona-Home. 

 

 

Boende i Barcelona

Se Fler

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kvarter om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top