Home / Kulturen / La Mercè Festivalen: 5 events du måste uppleva
lamerce

La Mercè Festivalen: 5 events du måste uppleva

La Mercè är antagligen den största festivalen på hela året i Barcelona. Själva meningen är att man definierar slutet på sommaren vilket man gör genom att fira i 4 dagar från och med den 20 september till den 24e september som är själva huvuddagen och en nationell röd dag. Festivalen har ägt rum sedan 1687 som sedan den historiska personen Mare de Déu de la Mercè räddade Barcelona från en invasion av gräshoppor enligt historian. Invånarna i staden bestämde därefter att hylla henne i form av en festival som hålls varje år sen dess.

Hitta din bostad nu!

 

För att verkligen förstå vad festivalen handlar om måste du vara på plats. Festivalen är fylld med olika events och upplevelser under dessa 5 dagar och hinna med alla vore nästan en omöjlighet så här har vi lyft fram 5 stycken som definitivt värda att se.

Toc d’Inici på La Mercè

Detta är öppningsceremonin som börjar med ett tal följt av ett uppträdande med olika monster och jättar som dansar på en scen på Plaça de Sant Jaume. Detta är startskottet på atmosfären som byggs upp på den här populära festivalen, noterbart är dock att Plaça de Sant Jaume är en ganska liten yta i förhållande till hur många besökare som är på plats så kom i god tid för att få en plats där du kan se scenen.

 

 


Se större karta

 

Correfoc at La Mercè

Även kallat “Fire-run”, som är en parad som äger rum på Via Laietena, mellan Plaça d’Antoni Maura och Plaça Antonio López. Eldsprutande drakar och andra sagofigurer springer på gatorna med livemusik, med tanke på att den här paraden fyller upp hela Via Laietana är det helt klart ett event värt att beskåda.

 


Visa större karta

 

Xambanga på La Mercè

Den här paraden kommer att börja på Maritime Museet och rör sig sakta uppåt Plaça de Sant Jaume. Jättarna och monsterna kommer ta över gatan dansandes till livemusik som följer med i paraden. Detta eventet tar plats på måndagen och är helt klart värt att beskåda bara för en stund åtminstone, man behöver inte gå med i paraden!

 


Visa större karta

 

Castellers på La Mercè

Det är eventet har olika lager från olika delar av Barcelona och de tävlar i att bygga torn av människor, som är en populär artform i området. Detta går ut på att runt 8-10 personer bygger torn i olika former genom att stå på varandras axlar med små barn som klättrar längst upp i tornet. Även detta eventet kommer vara på Plaça de Sant Jaume i Ciutat Vella. Och troligtvis kommer det vara fullt med människor även här.

 


Visa större karta

 

Piromusical på La Mercè

Den här unika showen kommer att finnas framför National Museum of ArtThe Magic Fountains of Montjuic kommer att spruta i fascinerande mönster och färger i kombination med fyrverkerier vilket gör detta till en riktigt drömupplevelse. Showen pågår ungefär i en halvtimme och slutligen kommer den stora smällen som signalerar att La Marcé är slut för iår. Fyrverkerierna kan beskådas ifrån hela stan men ses bäst på plats såklart. Återigen så kommer detta eventet att vara ett stort dragplåster för veckan så se till att vara där i tid!

 


Visa större karta

 

Utöver dessa events kommer BAM – Barcelona Accio Musical att äga rum. Detta är en musikfestival som kommer att finnas på lite olika platser runt om i stan under veckan. Den här indie musik inspirerande festival kommer att finnas på exempelvis Plaça dels Àngels, Plaça Reial och Parc del Forum.

 

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv culture-barcelona-sv musik-och-evenemang

Boende Barcelona


Scroll To Top