Home / Cultuur / La Mercè Festival: 5 Must See Evenementen
lamerce

La Mercè Festival: 5 Must See Evenementen

La Mercè is het grootste festival van het jaar in Barcelona. Het feest gaat 5 dagen lang door, om het einde van de zomer aan te duiden. Het begint op 20 september en het duurt tot 24 september, wat het eigen feestdag en nationale feestdag is. Dit festival wordt al sinds 1687 gevierd, wanneer, volgens de legende, de heilige Mare de Déu de la Mercè Barcelona bevreed van de sprinkhanenplaag. De dankbare inwoners van de stad besloten toen om haar te vereren door elk jaar groots te gaan feesten op de dag van haar grote daad. Deze post biedt u 5 Must See Events op La Mercè aan.

Vind nu uw accommodatie!

Om echt te weten te komen waar La Mercè om draait, moet u er toch zelf heengaan. Het festival is gevuld met verschillende evenementen. Het is bijna onmogelijk om al deze evenementen bij te wonen in 5 dagen, dus bij deze presenteren wij u diegenen die waarvan wij vinden dat ze absoluut het kijken waard zijn.

Toc d’Inici La Mercè

Dit is de openingsceremonie van La Mercè. Het evenement begint met een openingsspeech, waarna er een show met reuzen en monsters dansend op een podium op Plaça de Sant Jaume is. De sfeer en de muziek zorgen ervoor dat alle deelnemers van het festival in een festivalstemming zijn tijdens deze 5 dagen. De ceremonie is een zeer populair evenement, en de ruimte op Sant Jaume is beperkt, dus het is geadviseerd om op tijd naar de ceremonie te gaan om een goede plek te hebben.

 


Grotere kaart weergeven

Correfoc  La Mercè

”Fire run” is een optocht die plaatsvindt op Via Laietana, tussen Plaça d’Antoni Maura en Plaça Antonio López. Vuurspuwende draken en duivels met spiraal vuurwerk verlichten de straten met fonkelende sterretjes. Als u deze brandbare parade bezoekt, is het beter om uw beste kleren thuis te laten en goed aan u huid en ogen te denken in verband met vonkjes.

 


Grotere kaart weergeven

Xambanga La Mercè

Deze optocht vangt aan bij het Maritime Museum, en vandaar zal de parade langzaam verder gaan naar Plaça de Sant Jaume. De reuzen en beesten nemen de straten over, dansend op de muziek die overal langs de route gespeeld wordt. Iedereen heeft de kans om een gek kostuum aan te trekken en zo deel te nemen aan de dolle maandagavondvieringen.

 


Grotere kaart weergeven

Castellers La Mercè

Dit evenement draait om teams uit verschillende regio’s in Barcelona en andere steden die concurreren in de kunst van het bouwen van menselijke torens. Niet minder dan 8 tot 10 lagen van mensen staan op elkaars schouders, met kinderen die er daarna bovenop klimmen; zij zijn dan de hoogste laag van de toren. De show kan bekeken worden op Plaça de Sant Jaume in Ciutat Vella (dezelfde locatie als Toc d’Inici), en de regio zal nogmaals gevuld zijn met mensen.

 


Grotere kaart weergeven

Piromusical La Mercè

Deze magnifieke show vindt plaats voor het National Museum of Art. De magische fonteinen van Montjujic zijn een plezier voor het oog door hun kleurrijke wateracrobatiek. Het vuurwerk maakt dit oogverblindende spektakel nog mooier. De grote menigte wordt overspoeld met licht van het vuurwerk en glinsteringen. De show wordt gespeeld op muziek, zoals bijvoorbeeld The Beatles in 2010. (Zie video) De show duur ongeveer 30 minuten en is de laatste grote klapper om La Mercè te eindigen. U kunt het vuurwerk in de hele stad zien, maar voor de mooiste ervaring en om de hele show te kunnen bekijken adviseren wij u nogmaals om vroeg aanwezig te zijn.

 


Grotere kaart weergeven

Naast deze gebeurtenissen, BAM- Barcelona Accio Musical is een muziekfestival dat plaatsvindt tijdens La Mercè op verschillende locaties. Deze op Indie- muziek georiënteerde concerten kunt u meemaken op bijvoorbeeld  Plaça dels Àngels, Plaça Reial, en Parc del Forum.

De openingstijden voor bovengenoemde evenementen zijn als volgt:

Toc d’Inici – Vrijdag 20 september om 19:00

Correfoc – Zondag 22 september om 20:30

Xambanga – Maandag 23 september om 21:00

Castellers – Dinsdag 24 september om 12:30

Piromusical – Dinsdag 24 september om 22:00

Accommodatie Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur culture-barcelona-nl muziek-en-evenementen

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven