Home / Kulturen / Festival of Saint Joan

Festival of Saint Joan

Festival of Saint Joan är en av dem största festivalerna i Barcelona. Även kallad “sommarfesten”, börjar den 23e juni och fortsätter hela natten tills gryningen som egentligen är själva festdagen, som är en nationell helgdag.

Att delta i eventet är helt gratis och är ett av de hetaste eventen för dem som reser med en mindre budget, även för dem som är ute efter att uppleva något väldigt katalanskt och välkomna sommaren tillsammans med lokalbefolkningen i Barcelona.

Hitta din bostad nu!

Traditioner

Traditionellt sett så är det 3 stycken tema-element så som symboliserar natten: eld, vatten och blommor. Eld anses vara den viktigaste, som ska representera renhet. På Nit de Foc – Night of Fire som lokalbefolkningen kallar den är det fullt med fyrverkerier över hela staden som ska se till att det inte finns något mörker i natten.

Vatten anses ha en helande effekt under den här natten och det är just därför många badar i havet under natten. Blommorna har en symbolisk betydelse för hälsa.

Festandet börjar oftast runt solnedgången den 23e och pågår till soluppgång den 24e men de vildaste festerna håller på ännu längre. Om din bostad är centralt belägen  och du vill sova tidigt så är det bäst att du har ett par öronproppar med dig om du vill få någon sömn!

Vart ska man gå?

Katalanerna själva firar ofta natten med familj- och nära vänner på terraser och balkonger tidigt på kvällen, men rör sig senare under kvällen utåt för att ta del av de större festerna.

De större festerna hittar du på stranden och för att få den bästa upplevelsen rekommenderar vi dig att ta dig dit. Notera dock att det blir lätt överbefolkat så om du vill ha en plats att ha till exempel picnic på, är det bäst att du kommer dit i tid!

Du kan självfallet delta i lokalbefolkningens festligheter och hoppa över eld, som sägs ska ge dig tur i livet om du gör det 3 gånger. Traditionella aktiviteter inkluderar även dans, dricka cava och äta Coca de Sant Joan.

Lokala barer och andra gatumusiker levererar musik under festivalen och restaurangerna nära stranden är ofta dekorerade efter festivalens tema och har ofta extrabord för kvällen. Även nattklubbar arrangerar egna events som kan vara ett alternativ om man inte vill gå till stranden. Om du planerar att gå på restaurang rekommenderar vi att du bokar bord i förväg eftersom det är en av Barcelonas mest populära festival i deras kalender.

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv musik-och-evenemang

Boende Barcelona


Scroll To Top