Home / Kulturen / Fundacion Miro
Joan Miro Foundation Barcelona

Fundacion Miro

Barcelona är en fantastisk stad att upptäcka ett brett urval av olika typer av konst och konstverk, Fundación Miro är bara ett exempel.

Joan Miró:

Joan Miró, född i Barcelona 1893 har en unik surrealistisk stil i med tjocka former och ljusa färger. Hans unika barnliknande stil bryter mot de konventionella sätten att göra konst, och han var en av dem första att utveckla automatisk ritning som skiljer sig från den traditionella konsten att rita.

Joan Miró’s stil och bidrag till konst har blivit internationellt upptäckt och Barcelona är kanske det främsta stället att titta- och upptäcka hans konst.

1983, 90 år gammal dog denna väl respekterade konstnär och efterlämnade sig ett stort arv av konst som går att beskåda på Joan Miró Foundation i Barcelona, och även på olika ställen i stan. Hans mest kända skulpturer, Dana i Ocell, går att beskåda i Joan Miró Park som är belägen nära Plaza España.

Fundacion Miro:

Fundamentet öppnade 1975 och var den första offentliga institutionen i Barcelona som endast visade nutida konst. Dess syfte var att uppmuntra yngre konstnärer till den den här typen av konst. Joan Miró donerade många av sina konstverk till fundamentet och stället är fortfarande det bästa att upptäcka hans konst idag.

Det finns också temporära utställningar året runt, du kan hitta mer information om detta på deras officiella hemsida.

Espai 13 är ytterligare ett ställe som är dedikerat till experimentella konstnärer  som fritt får disponera ytan de tillges till sina konstverk. Här finns alltid någonting annorlunda och intressant varje gång du besöker Espai 13.

I samma byggnad, finns också ett bibliotek där man kan hitta dokument, artiklar och böcker som är relaterade till konstnären. Det finns även en gift shop och en restaurang där du kan avnjuta en kaffe eller måltid på deras unika trädgårdsterrass.

Hitta din bostad nu!

Fundació Joan Miró

Priser:

Vuxna €11

Barn €7

Öppettider:

Stängt på måndagar

Tisdagar till söndagar: 10 – 19

Söndagar och helgdagar: 10 – 14:30

Ta sig dit:

Metro: Funicular de Montjuic från Parel-lel metro stationen.

Buss: 150, 55

 

 

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv museer

Boende Barcelona


Scroll To Top