Home / Om Barcelona / Linbanan i Montjuic
Barcelona Metro Parc de Montjuic

Linbanan i Montjuic

Historia:

Linbanan i Montjuic länkar ihop tunnelbanestationen Paral-lel med berget Montjuic. Den öppnades ursprungligen 1928 för världsutställningen som ägde rum i Barcelona. I förberedelserna inför OS 1992 som hölls i Barcelona, genomgick  Funicular de Montjuic en stor renovering. Under de senaste åren har den genomgått ytterligare moderniseringar och är idag ett rent, modernt och effektivt alternativ av transport.

Hitta ditt boende nu!

Nyligen:

Bergbanan de Montjuic är nu en del av lokaltrafiken i staden så de goda nyheterna är att du inte behöver betala för en separat biljett. Den förbinder staden till Montjuic och kan nås via tunnelbanelinjer station 2 och 3 på Paral-lel tunnelbanestationen. Bergbanan löper fram till 20:00 eller 22:00 beroende på vilken tid på året. Det är ett snabbt och enkelt sätt att ta sig till Montjuic och Joan Miro museet. Om du vill gå vidare till Montjuic slott så kan du ta linbanan eller en av bussarna 55 och 150 som du kan ta från hållplatsen precis utanför bergbanan entrén. Det finns mycket att se och göra i Montjuic med många vackra parker att vandra genom och en spektakulär utsikt över Barcelona från Montjuic slottet, allt detta är lätt tillgänglig från Funicular de Montjuic.
Om du letar efter det perfekta boendet under din vistelse i Barcelona, så bör du besöka oss på; www.barcelona-home.com

Boende i Barcelona

Visa Mer

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

om-barcelona transfers-sv transport-i-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top