Home / Kulttuuri / Fundacion Miró – Miró-säätiö
Joan Miro Foundation Barcelona

Fundacion Miró – Miró-säätiö

Barcelona on fantastinen kaupunki täynnä vaihtelevia taideteoksia ja -suuntauksia eikä Fundacion Miró tee tästä poikkeusta.

Joan Miró:

Barcelonassa vuonna 1893 syntynyt Joan Miró oli tyyliltään ainutlaatuinen surrealistitaiteilija, jonka teokset pursuivat uskaliaita muotoja ja kirkkaita värejä. Hänen poikkeuksellinen, lapsenomainen tyylinsä dekonstruoi tavanomaisen maalaustavan ja Miró oli ensimmäisten joukossa kehittämässä automaattista piirtotekniikka, joka vastusti perinteisiä oppeja.

Joan Mirón tyyli ja vaikutus moderniin taiteeseen on kansainvälisesti tunnustettu ja Barcelona on paras kaupunki tutustua hänen töihinsä.

Vuonna 1983 suurta kunnioitusta nauttiva taiteilija kuoli 90 vuoden iässä jättäen jälkeensä mittavan perinnön taideteoksia, joista osaa pääsee katsomaan ympäri Barcelonaa ja erityisesti Joan Miró -säätiön tiloissa. Barcelonan kaupunki tilasi Mirólta lukuisia töitä, muun muassa Dona i Ocell veistoksen, joka sijaitsee Joan Miró puistossa lähellä Plaza Espanyaa.

Fundacion Miro:

Säätiö avasi ovensa ensi kerran vuonna 1975 ja oli ensimmäinen nykytaiteelle omistautunut julkinen taidelaitos. Sen tavoitteena oli innostaa nuoria taiteilijoita tämän tyylisuunnan pariin. Joan Miró lahjoitti monia töitään säätiölle, jonka Monjuicin rinteellä sijaitsevassa päärakennuksessa on tänä päivänäkin yksi maailman hienoimmista Miró-kokoelmista.

Säätiön tiloisssa on myös vaihtuvia näyttelyitä ympäri vuoden. Voit katsastaa ajankohtaisen tarjonnan säätiön virallisilla verkkosivuilla.

Espai 13 on kokeellisten taiteilijoiden käyttöön omistettu lisätila, jossa heillä on vapaat kädet esitellä teoksiaan. Täältä löytää erilaisia, mielenkiintoisia kokemuksia ja on raikas lisä vierailuun Miró-säätiössä.

Säätiön rakennuksessa on myös kirjasto, jonne on kerätty Miróa käsitteleviä dokumentteja, artikkeleita ja kirjoja, lahjatavarakauppa sekä ravintola, jossa nauttia kahvista tai ateriasta luonnon ympäröimällä terassilla.

6139175b305146dca81da8cc84b106ed
361e95a533264971b20295587a39bf2f

Fundació Joan Miró

Hinnasto:

Aikuisille: 12€

Alennettu hinta: 7€

Aukioloajat:

Maanantaisin: suljettu

Tiistaista lauantaihin: 10:00 – 19:00

Sunnuntaisin ja arkipyhinä: 10:00 – 14:30

Saapuminen:

Metro: Parel-lel metropysäkki, missä vaihto Funicular de Montjuic raitiovaunuun, joka vie kaupungin yllä sijaitsevalle museolle

Bussi: linjat 150, 55

 

 

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

kulttuuri nahtavyydet-kulttuuri

Majoitus Barcelona


Scroll To Top