Home / Kultur / Joan Miro
Joan Miro Foundation Barcelona

Joan Miro

Barcelona  er en fantastik by at opleve forskellige kunsttyper og værker, og Fundacion Miro er ingen undtagelse.

Joan Miró:

Joan Miro er født i Barcelona i 1893, og har en miskendelig surrealistisk stil, bestående at tykke former og stærke farver. Hans unikke “legesyge” stil, dekonstruere traditionelle måder at male på. Han var ydermere i blandt de første til at udvikle automatisk tegning, som er modsat af den etablerede måde at male på.

Joan Miro’s stil og bidrag til kunst, er blevet internationalt anerkendt, og Barcelona er en af de byer hvor man kan opleve hans kunstværker.

I 1983 døde denne velrespekterede kunster, i en alder af 90 år. Han efterlod en stor arv, som man kan se i Joan Miro fonden rundt om i byen. Man kan også se en af hans mest kendte skulpturer: Dona i Ocell i Miro parken, tæt på Plaza Espanya.

Miro Foundation:

Instituttet blev åbnet i 1975 og var den første offentlige institution i Barcelona, til udelukkende at udstille samtidskunst. Det var beregnet til at inspirere yngre kunstnere, til at benytte sig af hans stilform. Joan Miro donerede mange af hans værker til fonden, og det er fortsat et af de bedste steder at opleve hans kunst.

Der er også midlertidige udstillinger hele året rundt, man kan læse nærmere på fonden på deres hjemmeside 

Espai er en ekstra plads, der er dedikeret til eksperimenterende kunstnere, hvor de frit kan bestemme hvordan de vil fremvise deres værker. Her er der altid noget nyt og interessant at se.

I bygningen er der også tilknyttet et bibliotek, som indeholder dokumenter, artikler og bøger som er relateret til kunstneren. Der er en gavebutik og en restaurant, hvor man kan nyde en kaffe eller en måltid på den flotte terrasse.

Find overnatning nu!

Fundació Joan Miró

Priser:

Voksne €11

Studerende og pensionister €7

Åbningstider:

Mandag – lukket

Tirsdag til lørdag – 10- 19

Søndage og helligdage – 10 – 14:30

Hvordan kommer man derhen:

Metro: Funicular de Montjuic fra Parel-lel metro station

Bus: 150, 55

 

 

Overnatning i Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

culture-da museums-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top