Home / Kulturen / Utanför Barcelona / Dagsutflykt till Andorra
Grandvalira ski resort Andorra

Dagsutflykt till Andorra

Varje år flockas nästan 8 miljoner besökare i detta lilla land i hjärtat av Pyrenéerna, mellan Spanien och Frankrike, för att uppleva dess fantastiska skidanläggningar, shopping med låg skatt och spektakulära landskap. Om du vill ta reda på vad hysterin egentligen handlar om, så har vi listat de viktigaste sakerna att hinna med under din dagsutflykt till Andorra!

Hitta ditt boende nu!

Att göra:

Åka skidor:
Skidsäsongen här infaller mellan December och April. Andorra utgör en otrolig och prisvärd skiddestination med massor av aktiviteter för spänningssökaren så som snöcyklar, skidåkning, “Speedriding” (en kombination av skidåkning och skärmflygning) och hundspann. Det finns 5 skidanläggningar totalt, med Grandvalira Pas de la Casa and Soldeu som den största med sina dryga 100 backar att åtnjuta. Andorra är även värdland till internationella vintersportsevenenemang, bland andra Ski Mountaineering World Cup.
Shopping:
Andorra är även ett shoppingparadis med över 2000 butiker, en per fyrtionde invånare. Meritxell Avenue, som ligger i huvudstaden Andorra la Vella, är ett stort butiksstråk fullpackat med butiker, restauranger och barer. I Andorra hittar du också en imponerande samling av massiva köpcenter så som Les Pyrenées, River och Andorra 2000.
Dessutom hålls en Shopping Festival genom hela November månad då det bästa Andorra har att erbjuda inom shopping firas med DJ:s, uppträdanden och konstutställningar. Men kom ihåg att inte bli allt för exalterad, det finns nämligen en gräns för hur mycket du får ta med dig hem. Kom ihåg att kolla dessa gränser innan du åker så att du vet vad du kommer behöva deklarera på din hemresa.
Mer information hittar du på Visit Andorra.
 
Vandra:
Det finns så mycket att upptäcka i Andorra under både sommaren och vintern. Den makalösa landsbygden är perfekt för vandring och för att verkligen upptäcka landets imponerande landskap. Du kan vandra själv eller ta guidade turer som kan variera i svårighet. Du finner många olika vandringsturer på Andorras turisthemsida. 
Spa:
I staden Escaldes-Engordany ligger det lycksaliga Caldea Spa Centre som erbjuder en ny “thermoludic” upplevelse genom en kombination av avslappning och fritid på en och samma plats. Du kommer kunna varva ner helt när du unnar dig de lugnande behandlingarna som vatten används till i många former, från bastubad till vattenmassage och jacuzzis.

Hitta hit:

Buss: En daglig busservice är tillgänglig från Barcelona Airport och även från Nord Station och tar uppskattningsvis 3 timmar.
Flyg: Närliggande flygplatser är Barcelona El Prat, Girona (Costa Brava) och Carcassone Airport i Frankrike.
Många stannar på vägen dit eller tillbaka i den vackra staden Barcelona. Om du behöver boende inför din vistelse i Barcelona, besök www.barcelona-home.com/sv/ .

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

utanfor-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top