Home / Fritid / RCD Espanyol
Feature

RCD Espanyol

Fotbollen ligger väldigt nära hjärtat till nästan varje katalan, alltså är ett besök på arenan eller en match ett måste under din vistelse i Barcelona.

En av de äldsta klubbarna i Spanien, var RCD Espanyol som startades 1900 av en grupp studenter. Klubben hette ursprungligen “Sociedad Española de Football” och var en reaktion mot de flesta klubbarna på tiden som startades av utlänningar. Det var den första spanska klubben som startades på de spanska fansens initiativ. Laget har  burit sitt blåvita band sedan 1910 för att hedra katalanska Amiral Roger de Lluria, en framgångsrik amiral under medeltiden.

Hitta ditt boende nu!

Även om klubben har flyttat mellan flera arenor runt om i staden, har det hållits på en lokal nivå och har nu bosatte sig i sitt nya hem i Cornellà-El Prat. Arenan RCD Espanyol i Cornellà-El Prat har en 40.000 kapacitet och är den mest moderna arenan i Spanien. Laget flyttade till sitt nya hem  2009 som inkluderar ett rekreationscenter för att bättre integrera klubben i samhället.

Om du inte får chansen att se FC Barcelona spela live kan du se RDC Espanyol och ändå få en känsla för den elektriska atmosfären på en Barcelona fotbollsmatch. Du kan köpa biljetter online.

Tur runt i Stadion:

Visningar av stadion inkluderar besök till bland annat omklädningsrum, pressområdet samt en kort film som visar de viktigaste ögonblicken i klubbens historia.

Öppettider:

Måndag till Lördag: 10:00 – 17:00 (Fram till 18:00 under sommarmånaderna)
Söndagar: 10:00 – 13:00
Pris: Vuxna: €15  |   Barn €5 .

Hur tar du dig dit? :

Från centrum tar det ungefär 30-45 minuter att ta sig till stadion.

Tunnelbana (Metro):

L5 Cornellà Centre, härifrån är det en 15 min lång promenad till arenan.
FGC: Det finns flera linjer från Plaza España, som stannar vid Cornellà Riera inklusive L8, S4, S8, sedan är det en 5 minuters lång promenad.
Spårvagn: 1 och 2 slutar Cornellà Centre eller Les Aigues
Om du behöver för att hitta din idealiskt boende för din vistelse i Barcelona sedan besöka www.barcelona-home.com.

GC: Det finns flera rader från Plaza España, som stannar vid Cornellà Riera inklusive L8, S4, S8, sedan är det en 5 minuters lång promenad.

Spårvagn: 1 och 2 , du kan välja att gå av vid Cornellà Centre eller Les Aigues

Glöm inte att besöka oss på  www.barcelona-home.com för att hitta det ultimata boendet för dig under din barcelona vistelse!


Information

Adress: Avenida Baix Llobregat, 100 08940 Cornellà de Llobregat, Barcelona, Spain.

Transport: Tunnelbana (Metro) – L5 Cornellà Centre | FGC – Från: Plaza España | Station att gå av på: Cornellà Riera

Priser: Varierande

 

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

fritidsaktiviteter sport-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top