Home / Costa Brava / Girona
Girona View

Girona

Girona, ligger i norra Barcelona, det är en spektakulär stad med mycket historia, med beundransvärd monumentala församling och ett konstcentrum som man inte kan missa att besöka. Staden Girona har kallats staden av de tre floderna eftersom det ligger i dalen av Ter mellan floderna Güell, Galligants och Onyar. Till vänster om Onyar, finner vi den moderna Girona, med viktiga byggnader i den modernistiska och Noucentista tidsperioder, som hade stort inflytande under dessa tider.

Hitta ditt boende nu!

I delar av staden finns den stora stadsparken Dehesa, med 40 hektar, och mer än 2,500 bananträd som är över 50 meter höga. Kärnan i centrum av den gamla staden präglas av utseendet av en gamla stadsdel. I denna zon finns gamla benediktinerkloster Sant Pere i Galligants hittas, promenad i Wall, kyrkan Sant Feliu och Arabian baden, som går tillbaka till 12-talet. Bortom gatan av The Força, Call, finns de judiska kvarteren i Girona.

Girona är en fantastisk livserfarenhet, som när som helst under året är en bra tid att besöka, men särskilt i maj månad när Girona kontinuerligt lyser med festivaler. Staden erbjuder bland annat ,Festival av religiös musik, mässan i Sant Narcís och processionen av Manaies  långfredagen.

Här är en lista över andra aktiviteter att göra på ditt besök:

  • Promenera längs de gamla murarna för utmärkt utsikt över staden.
  • Njut av de många caféer som har en särskild atmosfär på natten .
  • De gamla smala gatorna i den gamla judiska sektionen.
  • Kolla in Girona livliga klubbliv.
  • Spela golf i den fantastiska omgivningen.
  • Lyxyachter i Spanien – Yacht charter och segling, ett av världens största yacht charterbolag, kan ta hand om alla charter krav från bareboat till en besättning i Girona. Operativsystem från nio kontor över hela världen.

Klostret Sant Pere av Galligants och Chapel of Sant Nicolau är ett vackert exempel på Lombard-stil på romanska byggnader från 12-talet e Kr. Klostret själv var ockuperat av Benedictines ordning. Denna plats kommer att fängsla dig med sin imponerande skala, och dess märkliga klostret som lagrar en samling av viktiga judiska smycken  och anor från när den gamla hebreiska samhället i medeltida Girona. Idag hittar du Gironas Museum av arkeologi inne i klostret, samt en fin representation av katalansk romansk arkitektur.

Klostret är också en fin representation av katalansk romansk arkitektur, från  12-talet, Colegiata of Sant Feliu är den traditionella platsen i Girona. Byggnaden innehåller olika arkitektoniska stilar. Inredningen är byggd i romansk stil, medan fartyget är i gotisk stil och den östra fasaden är i barockstil. Inuti finns tidiga kristna gravar från Italien och ett mästerverk katalanska gotiska skulptur som heter el Cristo Yacente från 1350. Denna historiska plats är bara en av de många som staden äger.

De arabiska baden finns i Girona där hus användes för badanläggning. Även om namnet kan antyder något annat, så är byggnaden i själva verket romansk i design och arkitektur, med inspiration från de gamla romerska baden. Det finns dock vissa influenser av muslimsk arkitektur inuti. Inuti hittar du 3 rum: den frigidarium (kall pool), caldarium (varma poolen), och tepidarium (varm pool). Av dessa 3 rum, står frigidarium ut mest för sin slående design och utformning.

Casas de l’Onyar – Dessa Hus i Onyar staden byggdes under medeltiden. De är byggda i färgglada stenar, och erbjuder en fantastisk utsikt över torg och pelare, omgiven av branta gränder. Dessa hus är verkligen en av de mest spektakulära sevärdheter i Girona och definitivt ett måste-se på ditt besök här.

Girona har hållit intakta många moderna och medeltida utrymmen, med starka influenser av sina romerska, arabiska och judiska förflutna uppenbara i arkitektur och design runt torg, ojämna gränder, smala slingrande gator, och byggnader extraordinära skönhet. Staden verkar förbli orörd, som om tiden stått stilla.

Medan din vistelse i Barcelona, kan en dagsutflykt till Girona nås med en enda bussresa eller till och med tåg från Barcelonas centrum station. Även om  att se denna magnifika stad inte kostar dig något,  finns det guidade turer du kan köpa som förklarar Gironas historiska platser i detalj.

Information

Adress: Girona, Spain.

Transport: Tåg – från Barcelona station Sants/Passeig till Gràcia/Aragód och Clot | Buss – från Estació d’Autobusos Barcelona Nord.

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Boende Costa Brava


Scroll To Top