Home / Kulturen / Äta och dricka / 5 fantastiska Pinchosbarer i Barcelona
pinchofeat

5 fantastiska Pinchosbarer i Barcelona

När du går ner för Barcelonas gator får du se fantastiska torg, museum och byggnader, men utöver dessa kan din uppmärksamhet även fångas av en av många livliga men mysiga Pinchosbarer i Barcelona.

Pinchos är små bitar av bröd upplagda på bardisken, med vackra blandningar av färger, dekorerade med kreativiteten hos en konstnär; och dessutom är de utsökta! Skillnaden mellan pinchos och tapas är att brödet och andra ingredienser hålls samman av tandpetare, vilket faktiskt är precis vad pinchos betyder. Om restaurangen är traditionsenlig så blir du skyldig det totala antalet tandpetare som du lämnat på din tallrik i slutet av måltiden. Precis som till tapas så tar du förmodligen en öl, ett glas vin eller cava till maten.

Hitta ditt boende nu!

Pinchos härstammar från norra Spanien och du kan enkelt hitta en restaurang som erbjuder dessa i Barcelona, men inte alla dessa erbjuder lika bra kvalitet på maten, samma härliga atmosfär och samma effektiva service. Vi ville underlätta för er, så här är en lista över fem rekommenderade pichosbarer i Barcelona, så att du kan njuta av den bästa maten och de bästa upplevelserna under din vistelse i staden!

 

Maitea

Vår första rekommendation är tavernan Maitea som imponerar med väldigt Katalansk atmosfär och pinchos med alla smaker. Väldigt fullt på kvällen, men med en vänlig och god service. Maitea har också mottagit Certificate of Excellence 2013 av TripAdvisor. utan tvekan en av de bästa pinchosbarerna i Barcelona.

Maiteas hemsida

Öppettiders: Måndag till Lördag 11:00 – 00:00.

Adress: Carrer de Casanova 157

Tunnelbana: Hospital Clinic (L5)

 

Blai Tonight

Den lilla puben Blai Tonight är ett av våra favorotställen beläget i hjärtat av Poble Sec. Denn pub är så populär att många gäster är villiga att skippa ett sittplats och bara avnjuta sina pinchos stående. Om du vill sitta vid ett bord utomhus så borde du gå dit tidigt, runt 19.00/20.00 eftersom att den största delen av lokalbefolkningen kommer mellan 21.00 och 23.00. En av anledningarna till sådan framgång för Blai Tonight är att alla pinchos bara kostar €1!

Blai Tonight på Facebook

Öppettider: Måndag till Fredag 18:00 – 01:00, Lördag till Söndag 12:30 – 01:00.

Adress: Passeig dels Castanyers 1

Tunnelbana: Paral·lel (L2 & L3) eller Poble Sec (L3)

 

1881 per Sagardi

Vårt tredje val, Sagardi, erbjuder en magnifik terrass där du kan sitta och äta deras utsökta pinchos. Detta är en av våra favoriter tack vare det perfekta läget och variationen av pinchos. Baren är inredd i trä och den utbredda baren bidrar till en fabulös touch till atmosfären. Baren besöks ofta av många turister som stannar där i samma omgång som de besöker Catedral del Mar. Servicen här är snabb och trevlig och restaurangen är i det stora hela toppen utan några märkbara brister.The customer service here is quick and friendly, and the restaurant is all-around great quality without any notable flaws.

Sagardis hemsida

Öppettider: Söndag till Torsdag 10:00 – 00:00, Fredag till Lördag: 10:00 – 01:00.

Adress: Plaça de Pau Vila 3

Tunnelbana: Barceloneta (L4)

 

El Golfo de Bizkaia

Baren Golfo de Bizkaia är en av våra favoriter i El Born. Den erbjuder ett väldigt kreativt utbud av pinchos, fulla av färger och smaker. I denna bar finner du folk i alla åldrar som avnjuter maten i en väldigt positiv atmosfär. Servicen är väldigt bra och personalen gör allt för att kunderna ska känna sig bekväma och nöjda.

El Golfo de Bizkaias hemsida

Öppettider: Restaurangen är öppen varje dag 13:00 – 00:00 Baren är öppen varje dag 10:00 – 00:30

Adress: Carrer de la Vidrieria 12

Hitta hit: Jaume I (L4) & Barceloneta (L4)

 

Euskal Etxea

Vårt sista alternativ att rekommendera är Euskal Etxea. Det är en traditionell pinchosbar i den gamla staden, nära Picasso-museet. Stället är indelat i två delar, den öppna och livliga baren och den mer lugna restaurangsektionen. Detta ställe är väldigt prisvärt med tanke på dess kvalité och placering, med sina pinchos för bara €1,20 styck.

Euskal Etxeas hemsida

Öppettider: Restaurangen är öppen varje dag 13:00 – 16:00 och 20:00 – 00:00. Baren är öppen varje dag 10:00 – 00:30 .

Adress: Placeta de Montcada 1

Tunnelbana: Jaume I (L4)

Dessa bilder är tagna från TripAdvisor med tillstånd.

 

Vi hoppas att våra tips kan hjälpa dig att ha den bästa pinchosupplevelsen som är möjlig i Barcelona! Om du letar efter en plats att bo på i staden, kolla in boenden i Barcelona.

 

Boende i Barcelona

Visa alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

ata-och-dricka

Boende Barcelona


Scroll To Top