Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Llançà – Costa Brava
Llançà - Costa Brava

Llançà – Costa Brava

Llançà is een Spaanse stad die op 14 kilometer van PORTBOU ligt, 160 kilometer van BARCELONA en erg dicht bij de Franse grens. Llançà is een deel van het gewest Alt Empordà, in de provincie GIRONA, Catalonië in Spanje. De stad heeft volgens de laatste volkstelling 5000 inwoners.

Geschiedenis van Llançà

De oude stad van Llançà bestond al in 218 voor Christus als een plaats waar mensen naartoe vluchtten om te ontkomen aan de Saraceense piraten. In feite is de stad de perfecte veilige haven als gevolg van de strategische ligging: stad ligt ver boven de zeespiegel en is ook bijna volledig verscholen. Tussen 1718 en 1720 werd de wijn- en olie-industrie ontwikkeld en de regio leefde van het exporteren van deze producten. In Llançà vindt u een aantal sporen van de Franse cultuur, zoals kerken met een Franse barokke stijl. In de jaren ’60 veranderde de stad sterk als gevolg van het opkomende toerisme, wat resulteerde in een verbetering van de stedelijke en demografische factoren. Het oude vissershuis is gerestaureerd en daar is nu het toeristische centrum in gevestigd.

Vind nu uw accommodatie!

Activiteiten in Llançà

Zoals bijna in elke kustplaats, de meest populaire activiteiten vindt u op het strand. Llançà beschikt over 14 indrukwekkende stranden, in verschillende vormen en maten. Onder deze, onze favorieten zijn:

  • Port Beach: U vindt dit strand tussen de vissershaven in het oosten en de monding van de rivier Valleta in het westen. Het strand is 425 meter lang en 30 meter breed, en is de perfecte plek voor gezinnen vanwege het zilverzand (een mix van rotsen en zand) en het kristalheldere water met veel golven. Kinderen kunnen zich vermaken door te zwemmen in de zee zonder zich ergens zorgen over te moeten maken. Bovendien heeft het strand vele faciliteiten, waaronder douches en toiletten, houten vlonders zodat mensen in een rolstoel of met kinderwagens makkelijk over het strand kunnen lopen. Langs de promenade vindt u vele bars, terrasjes, restaurants en winkels. Neem uw handdoek, een parasol en een strandbal mee en maak u klaar voor een dag plezier op dit prachtige strand!
  • Grifeu Beach: Dit baaivormige strand is een van de leukste stranden van de stad waar veel mensen samenkomen om een ontspannen dag door te brengen. Hier vindt u fijn gouden zand en het karakteristieke kristalheldere water van de Costa Brava. Dit strand is gevestigd in een enorme baai, maar is kleiner dan Port Beach, met een lengte van 170 meter en een breedte van 80 meter. Ook vindt u hier vele faciliteiten (douches, toiletten, restaurants, gemakkelijke toegang voor personen met een verminderde mobiliteit en er is zelfs een strandwacht in de zomer). Al deze faciliteiten en de natuurlijke schoonheid maken Grifeu Beach een van de meest drukke stranden van de stad.
  • Embarril Beach: Als u op zoek bent naar een rustig strand zonder al te veel mensen, dan is Embarril Beach iets voor u! Het is meer een baai met stenen in plaats van zand, maar het water is kristalhelder. Het is de perfecte en natuurlijke plek om te liggen met uw favoriete boek, liggend op een comfortabele handdoek en de hele dag lekker rustig aan doen zonder het lawaai van de stad. Aangezien dit een wild gebied is, vindt u hier geen faciliteiten, zelfs geen douche of toilet. Dus zorgt u er voor dat u alles wat u nodig hebt meebrengt en dat u ook niets achterlaat.

family-kayaking-in-llanca-costa-brava-in-llan-190022

Op de stranden van Llançà hebt u de mogelijkheid om deel te nemen aan een breed scala watersportactiviteiten, zoals kajakken, duiken, zeilen, verschillende boottochten en windsurfen. We raden u vooral aan om te gaan snorkelen, dit is een geweldige activiteit om met de hele familie te doen. Ontdek de onderwaterwereld van de Costa Brava zonder afstand te nemen van het oppervlak. Llançà is ook een geweldige plek voor natuurliefhebbers, want er zijn twee prachtige natuurparken in dit gebied, waar u de hele dag kunt wandelen en het prachtige uitzicht op de kust kunt bewonderen. De eerste van deze natuurparken is Cap de Creus, wat het eerste beschermde gebied in Catalonië was waar land en zee gecombineerd waren. De andere is Albera natuurpark, wat het enige beschermde natuurgebied is dat de landsgrens over gaat.

Hoe komt u daar?

  • Met de auto: Om naar Llançà vanuit Barcelona te rijden, neemt u de B-10 van Via Laietana, Plaça de Pau Vila, Carrer del Dr. Aiguader en neem afrit 22. Vervolgens neemt u de AP-7 en gaat van de AP-7 af bij afrit 4 richting Figures (25 kilometer van Llançà), daarna volgt u de rijksweg N-II en gaat naar de N-260 die rechtstreeks naar Llançà leidt. Het is ongeveer anderhalf uur rijden naar Llançà vanuit Barcelona.
  • Met de bus: Vanuit Barcelona brengt de Sarfa busmaatschappij u naar Figueres via Roses en Cadaqués. Het duurt ongeveer 2 uur om van Barcelona naar Figueres te rijden. In Figueres moet u een trein nemen naar Llançà, dit duurt ongeveer 15 minuten. De totale kosten voor een enkele reis zijn ongeveer €20 en €37.
  • Met de trein: De regionale trein doet er ongeveer tweeënhalf uur over om Llançà via Figueres te bereiken en kost €13,50 voor een enkele reis.

Wij raden het u aan om naar Llançà te rijden met de auto voor een dagtrip of een weekend, omdat dit makkelijker en sneller is dan de bus of trein.

view more apartments dutch

Een reactie

  1. Geweldig stadje gingen er vroeger altijd heen en nu willen mijnklein kinderen het ook graag zien dus dit jaar weer naar Llanca

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

bezienswaardigheden buiten-barcelona

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven