Home / Cultuur / Festival Jazz Antic Sitges
Festival-Jazz-Antic-Sitges

Festival Jazz Antic Sitges

Sitges is een stad die bekend staat om zijn stranden en feesten. Deze badplaats is gelegen 30 kilometer ten zijn van Barcelona, de hoofdstad van Catalonië. Ondanks dat mensen normaal gesproken naar Sitges gaan om van een ontspannen strandvakantie te genieten, heeft de stad ook veel culturele propositites. Onder de musea en evenementen die de stad organiseert, is het Jazz Festival een van de meest recentelijke.

Vind nu uw accommodatie!

Het Festival Jazz Antic Sitges, or JAS! is een nieuw festival dat tot nu toe twee edities heeft gehad in de voorgaande jaren. Het culturele evenement bestaat uit de meest traditionele jazz muziek, Dixieland jazz, typisch uit New Orleans naar de belangrijkste straten en vestigingen van Sitges. Het festival bestaat uit gratis concerten, straat parades, lezingen op scholen en restaurants die deelnemen hebben jazz bands en muzikanten die jam sessies geven tijdens lunch en diner.

De belangrijkste parade van Jazz Antic Sitges bestaat uit meer dan 20 muzikanten die non-stop jazzmuziek spelen. De parade begint bij het plein bij het gemeentehuis en gaat door de belangrijkste straten van het stadscentrum tot aan het strand. Ondanks het feit dat het een zeer recent festival is, brengt JAS de beste jazzmuzikanten van Catalonië samen voor een geweldig straatfeest.

Het festival word gehouden in het begin van de lente. In 2015 vond het plaats van 9 t/m 12 april. Op 9 april traden de artiesten Durny Sweet, Valentin Moya Trio en Fleurs de Florine op. Ook waren er school audities bij het Prado Casino. De dag erna waren er gratis concerten van de Jazzicots band en een Dixieland sessie bij Palau del Rei Moro. Op 11 april kwamen speciale gasten van het Internationale Dixieland Festival van Tarragona aan om zich samen te voegen met Jazz Antic Sitges. Op de dag van de belangrijkste parade waren er de hele dag jam sessies te zien bij het Bacardi Huis. Op de laatste dag, 12 april, waren er de hele dag swing sessies bij het Fragata strand, een van de grootste familiestranden van Sitges.

Sitges is makkelijk te bereiken met de trein aangezien het twee treinstations heeft. De hele dag vertrekken er treinen vanuit Barcelona vanaf het Sants Station en Passeig de Gracia. Als je een dagje weg wil uit Barcelona, dan is Sitges de perfecte plaats voor een dagtrip. Als je graag een festival mee wil maken als een local, zorg dan dat je de perfecte plaats bemachtigd. Barcelona-Home heeft verschillende appartementen door de gehele stad en een van deze zal perfect zijn voor je verblijf!

Featured Image: FaceMePLS cc

 

Accommodatie in Sitges

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur muziek-en-evenementen

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven