Home / Sitges / Fantastico Festival in Sitges
sitges film festival logo3

Fantastico Festival in Sitges

In 1968 werd het Festival Internacional de  Cinema Fantàstic de Catalunya gecreëerd. De eerste editie werd oorspronkelijk de Internationale Week van Fantasie- en Horrorfilms genoemd. Het Fantastico Festival in Sitges is een van de meest beroemde filmfestivals op het continent, want het is de meest belangrijke internationale die focust op thrillers en fantasiefilms.

Vind nu uw accommodatie!

Het Fantastico Festival in Sitges word gerund door een stichting die middelen krijgt van sponsors, zusterbedrijven en samenwerkingen die geloven dat het festival een enorme kans is om het marketing bereik uit te breiden en zo meer klanten aan te trekken. Deze stichting bestaat uit individuen die Sitges gemeenteraad vertegenwoordigen, vertegenwoordigers van de Generalitat de Catalunya en private bedrijven en verenigingen. Het festival heeft 13 verschillende secties, Official Fantàstic Selection award films van alle soorten nationaliteiten met de Maria Award in de volgende categorieën: Beste Bewegingsfoto, Beste Regisseur, Beste Filmscenario, Beste Fantastische Genre Korte Film, waarvan de laatste in aanmerking komt voor de Oscars. Een andere sectie, Regisseur, Phonetastic Sitges Mobile Film Festival, verkiest de beste korte filmpjes gemaakt met mobiele toestellen. Een andere sectie bevat Noves visie, Panorama, Animatie, Zeven Kansen, Middernacht X-Treme, Focus Azië, Bridagoon, Sitges Klassiekers, Sitges Familie, Blood Window en Serial Sitges.

Een van de belangrijkste locaties van het Festival is het auditorium in het Hotel Meliá Sitges. Het auditorium heeft een capaciteit van bijna 1.400 mensen, wat het een van de grootste auditoriums van de Mediterrane gebied maakt. Op deze locatie worden openings- en afscheidsceremonies van het evenement gehouden en het heeft 5 tot 7 dagelijkse sessies elke dag van de week. Twee kleinere theaters hosten ook het festival. Cine El Retiro is een van de meest karakteristieke locaties van het festival en is recentelijk een renovatie ondergaan. Cine Prado, de kleinste van de drie, kan in totaal 450 man kwijt.

Het festival is van zo’n grote omvang dat het bekende namen zoals Quentin Tarantino, Jodie Foster, Cameron Diaz, Taissa Farmiga, Vin Diesel en Sarah Michelle Gellar aantrekt. In 2014 werd “I Origins” bekroond tot beste film; Jonas Govaerts werd bekroond tot beste regisseur voor “Cub”; Nathan Philips voor beste acteur in “These Final Hours”, Koji Yakusho ook als beste acteur in “The World of Kanako” en voor de beste actrices Essie Davis in “The Babadook”en Julianne Moore in “Maps to the Stars”.

In 2015 zal het festival worden gehouden van 9 t/m 18 oktober. Het festival biedt pers- en professionele accreditaties die voordelen hebben zoals kortingen op trein- en vliegtuigtarieven.

Featured Image: Juan Pablo Olmo cc

 

Accommodatie in Sitges

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven