Home / Sitges / Shoppen in Sitges
Shopping in Sitges

Shoppen in Sitges

Als u even een pauze wilt nemen van het zonnebaden en de bezichtigingen en iets meer te weten wilt komen van wat de stad te bieden heeft op modegebied, zorg dan dat u weet waar u heen moet gaan. Er zijn vier grote winkelstraten in Sitges: Carrer Sant Francesc, Carrer Parllades, Carrer Major en Carrer Jesus. De vier winkelstraten komen op het einde samen op één punt uit, waar de Cap de la Villa zich bevindt. Behalve kleding en modeaccessoire winkels zijn er ook cafés, restaurants en patisserieën in deze straten.

Vind uw accommodatie nu!

Sitges heeft ook een aantal winkels met grote merken, zoals United Colors of Benetton, Adolfo Dominguez, Women’s Sectret, Le Garçonen Yamamay. Maar tijdens het shoppen in Sitges komt u ook unieke plekjes tegen. Smalle boetiekjes en lokale winkels met een eigen karakter zijn verspreid door de hele stad zodat er voor ieder wat wils is. De meeste grote merken bevinden zich op Carrer Sant Francesc, de winkelstraat ten noorden van de Cap de la Villa, alle anderen zijn in de omgeving hiervan. De winkels bevinden zich niet alleen in deze vier straten, maar zijn wel geconcentreerd in dat gebied. Winkels in Spanje zijn meestal open van 10:00 tot 14:00 en dan van 17:00 tot 20:00 uur. Alhoewel de lokale en kleinere winkels dit schema meestal wel volgen doen de meeste winkels, vooral de grote, niet aan siesta en blijven open tot 21:00 uur tijdens het hoogseizoen.

streets of sitges

Doordat Sitges bekend staat om zijn typische homogemeenschap zijn er een aantal winkels in de stad aan hen toegewijd. Es Collection, op de Carrer parellades, is een beroemde mannen kledinglijn en is redelijk populair geworden voor de zwemkleding. Menswear Sitges – es4u staat ook bekend als homovriendelijk.

Voor de grootte en stedelijke structuur biedt Sitges niet echt een grote variëteit aan winkels. In het geval dat iemand voor wat specifiekere winkels zoekt is Barcelona 30 minuten met de trein, wat wordt gezien als een van de grootste winkelsteden in Europa. De Catalaanse hoofdstad is thuis voor verschillende luxe boetieks zoals Hermes, Versace, Valentino, Gucci, Chanel, Louis Vuitton en Prada. Behalve dit soort winkels is Zara ook aanwezig op elke hoek van Barcelona. Het Spaanse Inditex merk heeft toegankelijke doch modieuze kleding. Ook is er een Corte Ingles, een Spaanse warenhuis, gevestigd op Barcelona’s meest bekende winkelstraat. Een treinstation van Barcelona bevindt zich precies onder de hoofd winkelstraat, Passeig de Gracia, met inkomende treinen uit Sitges elke 30 minuten.

Featured Image: Daniel Lobo cc

Foto Credit: Merri cc

Accommodatie in Sitges

Bekijk alle

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven