Hjem / Sitges / Sitges – din neste dagstur?

Sitges – din neste dagstur?

SITGES ligger ca 30 km sør for Barcelona og er ett av de mest populære feriestedene i Sør-Europa. Det er spesielt folksomt her om sommeren, for det meste av unge Nord-Europere. Feriestedet har i stor grad tiltrekt seg fremgangsrike middelklasse industrialister fra Barcelona i årevis, men disse dager er forbi. Sitges har lenge vært kjent for å være en by med kulturell verdi, takket være kunstnerne som bor her, som den bohemske og mystiske Satiago Rusinol. Byen holder på å revne i sømmene av klassiske art deco – bygninger, og sjøpromenaden er linet opp med palmetrær. Byens 17 strender er noen av de beste langs Middelhavkysten.

Finn din overnatting nå!

Sitges er for det meste en feriedestinasjon, men har også en håndfull av andre attraksjoner å tilby. Disse inkluderer tre museum som er dedikert til kunst og gamle kunstgjenstander, en kino, en gammel kirkegård og en vakkert renovert kirke. Sitges sitt mikroklima gir deg gjennomsnittlig 300 solskinnsdager i året. Byen er også vert for en store film, dans og kulturfestivaler, som Fantástico og karnevalet. Sitges er verdt et besøk året rundt.

Historie

1800-tallets modernismebevegelse begynte i all hovudsak i Sitges, og byen forble lekeplass til kunstneriske sammenstøt og demonstrasjoner lenge etter bevegelsen hadde begynte å ebbe ut. Sitges forble likevel et fristed for kunstnere, som Salvador Dalí og poeten Frederico García Lorca. Den spanske borgerkrigen utslettet det som hadde oppstått i den ”gylne alderen” i Sitges. Selv om andre kunstnere og forfattere kom hit i tiårene som fulgte, hadde ingen det samme navnet eller påvirkning som de tidligere kunstnerne.

Festivaler i Sitges

Som med alle spanske landsbyer, utgjørt festivalene den viktigste delen av Sitges’ kultur. Byen er verdt for et bredt spekter av festivaler. Gjennom året kan man oppleve festivaler som tango-festival, film-festival og en veteranbil-festival. Den meste legendariske festivalen i Sitges er Mardi Gras i Februar, uten tvil. Gatene fylles med karneval-prosesjoner og folk kler seg ut for en hel uke. Dette er ett av de beste tidspunktene å besøke byen på.

Karnevalet i Sitges er en av de store hendelsene i den katalanske kalenderen. For mer enn et århundre har byen feiret dagene før fasten begynner. Mennesker er sett i stilige antrekk over hele Sitges og Barcelona, fjærede antrekk og paljetter spriter opp denne festen. Festen begynner torsdag før faste med ankomsten til kongen av Carnestoltes og avslutter med begravelsen til Sardine på askeonsdag. Aktivitetene når sitt desidert høydepunkt på Sant Bonaventura, når gay-miljøet arrangerer sine eigne feiringer.

Activiteter

Det er mange aktiviteter man kan gjøre på en dagstur til Sitges. For sykling, er det utallige sykkelutleiere over hele Sitges. Hvorfor ikke spille litt golf en kjølig ettermiddag? De tre nærmeste golfbanene i Sitges er Vinyet mini-golf, Terramar golfbane og CTC golfklubb. Det er også tennisklubber her som gir deg muligheten til å spille tennis på de lokale sports-sentrene i Sitges. Andre aktiviteter inkluderer jet-ski, segling, charter-skoler og andre vannsporter. Sist, men ikke minst er det mange strender i Sitges, 17 for å være presis og 3 bassenger hvor du kan daffe rundt på en solfylt ettermiddag.

Strender

Strendene i byen er livlige og rene. Det er sandstrender med rent Middelhavsvann og god service, med gangveier til vannkanten og chiringuitos (strand-hytter; små bar-restauranter) som selger mat, drikke og pedalo til leie. Bak stranden er det en pittoresk promenade, etterfulgt av en rekke restauranter, barer og iskrem-kiosker.

Uteliv

En av de beste måtene å tilbringe en kveld i Sitges på, er å gå til strandpromenaden ved vannkanten, ha ein deilig middag, og så trekke seg tilbake i 23-tiden til en av de mange utendørskafeene for en kveldsdrink og bare se på livet. Dersom du er hetero, vil du kanskje se etter en bukt som ikke er så langt til venstre for senteret. Det er tallrike gay-barer her, faktisk så er det utgitt et kart som viser hvor de ligger. Ni av dem er konsentrert i Carre Sant Bonaventura i sentrum, en 5 minutters tur fra stranden. Dersom du blir lei av en, kan du bare gå noen få steg videre til venste eller høyre og du finner den neste.

Sitges har noen områder som består av hele klynger med barer og klubber. De fleste som reiser til Sitges for en natt på byen har hørt om den litt ukjente ”Gaten av synd” (”Carrer del Pecat”) – egentlig Carrer 1er de Maig. Den har fått dette navnet fordi den er fylt opp av steder hvor du kan ta en drink, danse og øve deg på dine sjekke-replikker. Den er også hjem til de mindre klubbene som Titos og Pachas offisielle bar, Pachito. Det er også verdt å sjekke ut de mindre sidegatene som starter i ”Gaten av synd”. Disse er også stappet med små klubber og barer. En annen populære gate for barer og klubber er Carrer Santa Bonaventura. Denne gaten er hjem til noen av de mindre, og til tider strengere gay-klubbene, inkludert Man.

 Tips! Dersom du er usikker på hvor du skal starte en kveld på byen, er et populært utgangspunkt baren Parrots Bar ved Plaza Industria, 2 – på toppen av Carrer 1er de Maig. Denne gay-baren har et kart som gir deg detaljer om alt nattelivet i Sitges. 

Lurt å vite:

  • Addresse: Sitges Barcelona, Spain.
  • Transport: med bil – via C-31 eller C-32. Med tog (RENFE) – R2 fra Passeig de Gràcia eller Sants stasjon. Med Bus –MonBus fra Plaza Espanya eller Ronda Universitat. Med fly: El Pra de Llobregat (BCN) flyplass eller Reus / Tarragona (REU).
  • Web

Uansett hvor du BOR I BARCELONA, så er ikke Sitges langt for en dagstur, det er bare en togtur unna fra Barcelona. Du kan oppleve alle de fantastiske attraksjonene og aktivitetene som SITGES har å tilby. Aller viktigst, så er det en flott dag ute med barna, for par eller til og med sammen med venner, siden denne byen er ganske mangfoldig og tilbyr mye å gjøre. Så planlegg dagen din og kom for å besøke Sitges!


Show larger map

 

Overnatting Sitges

Vis Mer

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Overnatting Sitges


Gå til toppen