Home / Barcelonassa / Pysäköinti

Pysäköinti

Auton pysäköinti Barcelonassa voi olla niin haastavaa, kuin kallista. Kaupungissa tuntuukin olevan paljon enemmän autoja, kuin paikkoja niille. Katujen varsilta pysäköintipaikan löytäminen Barcelonassa on lähes mahdotonta ja parkkialueet/-hallit ovat usein täynnä.

Parhaimmin pysäköintiongelmia vältät tietenkin ollen käyttämättä autoa lainkaan Barcelonan keskustan alueella. On helpompaa käyttää Barcelonan loistavaa paikallisliikennettä hyväkseen. Barcelonan metroverkosto vie sinut suurimpaan osaan monista mielenkiintoisista eri paikoista (jos et pääse suoraan haluamallesi kohteelle, pääset varmasti todella lähelle sitä). Barcelonan metro on nopea, halpa ja todella helppo oppia käyttämään.

Löydä majoituksesi nyt!

Jos metro ei vie sinua tarpeeksi lähelle haluamaasi paikkaa, on enemmän kuin todennäköistä, että jokin lukuisista bussireiteistä vie. Myös Barcelonan bussiverkosto on halpa ja helppo keino liikkua kaupungissa.

Barcelonan taksit ovat myös loistava keino matkustaa ympäri kaupunkia. Taksit ovat kohtuuhintaisia ja pääsevät myös paikasta toiseen melko nopeasti. Matkatavaroista saatat joutua maksamaan pientä extraa.

Jos kuitenkin tarvitset autoasi, alta löydät hieman informaatiota:

Pysäköintimahdollisuudet kaupungissa

Koska vapaat pysäköintipaikat ovat usein todella harvassa Barcelonan keskustassa, on parempi etsiä yksi useista pysäköintialueista kaupungissa. Nämä pysäköintialueet ovat usein maanalaisia ja maksavat noin 1,50-3,00 euroa per  tunti. Yleisesti ottaen näissä paikoissa on kuitenkin jonkinlainen maksimihinta 24tunnille (keskimäärin noin 20euroa).

B:SM yrityksen pysäköintipaikoilla voit tarvittaessa pitää autoasi 8 päivää putkeen (auto ei saa poistua kertaakaan näinä 8 päivänä alueelta) noin 75euron hintaan.

Barcelonan linja-autoterminaalin Estacio de Nordin tuntumassa on todella suuri pysäköintialue. Aivan heti alueen ulkopuolelta löytyy metropysäkki (Arc de Triomf, punainen linja L1).

Varkaudet

Haluamme muistuttaa, että autot vieraan maan kilvillä ovat helpommin varkauksien ja ilkivallan kohteena kuin paikallisilla rekisterikilvillä varustetut autot. Jos siis päätät autoilla ja tarvitset pysäköintipaikan, suosittelemme ehdottomasti valitsemaan paikan, jossa on esimerkiksi kameravalvonta. Älä jätä arvotavaroita autoon. 

Huolehdithan myös, että autosi ovet ja takaluukku ovat aina lukittu ja että kukaan ei pääse esimerkiksi ruuhkassa hitaasti liikkuvan ajoneuvosi sisältöön ikkunoiden kautta käsiksi. Barcelonassa on tavallista, että varkaat avaavat oven tai kurkottavat ikkunasta ja nappaavat arvotavarat nopeasti mukaansa.

 

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

tietoa-barcelonasta kuljetus other-information-fi

Majoitus Barcelona


Scroll To Top