Home / Om Barcelona / Parkera i Barcelona
parking

Parkera i Barcelona

Att parkera i Barcelona kan var problematiskt såväl som dyrt. Det verkar som att det finns många fler människor med bil än vad det finns parkeringsplatser Barcelona  och många av stadens parkeringar och parkeringshus är ofta fulla.

Det bästa sättet att lösa detta är att undvika att använda bil centrala Barcelona till att börja med. Det är mycket lättare att använda sig av Barcelonas välfungerande kollektivtrafik. Barcelonas tunnelbanesystem tar dig till de flesta platserna inom stadens gränser, åtminstone tar det dig till gångavstånd. Barcelonas tunnelbana är snabb, billig och enkel att använda.

Hitta ditt boende nu!

Om du inte kommer dit du vill med tunnelbanan så finns många busslinjer, som i såna fall mest troligen gör det. Barcelonas bussystem är också ett billigt och effektivt sätt att transporteras inom staden.

Att ta taxi i Barcelona är även det ett utmärkt sätt att resa runt i staden på. Priserna är resonabla och taxin tar dig genom staden väldigt snabbt. Bered er dock på att betala lite extra ifall ni har bagage.

Om du trots allt skulle behöva ha med dig din bil till centrala Barcelona är här lite information:

Parkeringar och parkeringshus i staden

Eftersom att gratis parkeringsplatser på gatan ofta är väldigt svåra att hitta i centrala Barcelona, gör du bättre i att leta efter en av de många parkeringar och parkeringshus som är utspridda runt om i stadens centrum. Dessa parkeringar är ofta under jorden och kostar generellt mellan €1.50 och €3 per timme, men det finns en tidsgräns som ofta ligger kring 24 timmar.

B:SM-parkeringarna låter dig ha din bil parkerad i 8 hela dagar (bilen måste stå kvar i parkeringshuset i 8 dagar) för ungefär €75.

Det finns en stor bilparkering på Barcelonas bussterminal på Estacio de Nord. Det finns en tunnelbanestation (Arc de Triomf, Red Line L1) belägen precis utanför stationen, vilket är väldigt praktiskt.

Stöld

Tänk på att bilar med utländska registreringsskyltar är utsatta för större risk när det kommer till stöld och rån än vad lokala bilar är. När du parkerar din bil är det värt att försöka hitta ett ställe med någon typ av säkerhetsåtgärder (videoövervakning eller bemannade parkeringar). Se till att inga värdesaker ligger kvar i bilen.

Även när du själv är i bilen är det bäst att se till så att dörrarna är låsta och att ingen kan sträcka sig in i bilen från fönstren, särskilt när det trafiken är långsam eller när du stannar vid trafikljus. I Barcelona har det hänt att folk sträcker in handen genom fönstren och öppnar dörren för att stjäla värdesaker.

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

om-barcelona other-information-sv transport-i-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top