Hjem / Annen informasjon / Parkering

Parkering

Bil Parking i Barcelona

Å parkere din bil i Barcelona kan by på problemer som fort kan bli dyrt. Det ser ut til å være langt flere mennesker med bil, enn det finnes parkeringsplasser i byen. Det er vanskelig å finne ledige parkeringsplasser på gatene, og mange av byens parkerings fasiliteter er fulle.

Det beste måten å unngå dette, er å unngå å kjøre bil i sentrum. Det er mye lettere å bruke det gode, offentlige transportmiddel systemet. Barcelona metro (undergrunnsbane) tar deg til de fleste steder i byen, som du ønsker å dra (ihvertfall innenfor kort gåavstand). Barcelonas metro er rask, billig og enkel å bruke.

Tar ikke metroen deg der du vil, finnes det mange bussruter som mest sannsynlig vil gjøre det. Barcelonas bussystem er også billig og effektivt.

Barcelonas taxi er også en god måte å frakte seg rundt i byen. Taxiene har rimelige priser som tar deg raskt rundt omkring i byen, selv om det kan koste deg litt ekstra om du har med baggasje. Skulle du likevel trenge bil i Barcelona, kan følgende informasjon være nyttig for deg:

Byens parkerings plasser

Siden gratis parkering kan være vanskelig å få tak på i byen, vil du ha mer hell i parkerings stasjoner spredt utover i byens sentrum. Disse stasjonene er ofte under bakken og koster mellom 1.50 euro og 3.00 euro per time. Men det finnes en grense, og du vil generelt ikke behøve betale mer enn 20 € for 24 timer.

B:SM parkerings stasjonene tillater deg å parkere bilen i enkelte stasjoner i en periode av åtte dager i strekk. (Da må bilen kun forbli på parkeringsområdet) for en pris på 75 €.

Det finnes en stor parkeringsplass på Barcelonas bussterminal  Estacio de Nord. Det finnes en metro stopp (Arc de Triomf, Rød linje L1) rett utenfor stasjonen, som er meget nyttig.

Tyveri

Husk at biler med utenlandske skilt er ofte mer utsatt  for tyveri og ran enn lokale biler. Når du parkerer din bil, er det best å parkere i et område med en form for sikkerhet (video overvåking eller bemannede stasjoner). Pass på å ikke bevare verdisaker i bilen.

Selv om du er i bilen, er det best å forsikre deg om at dørene er låste slik at ingen kan komme inn i bilen igjennom vinduene, spesielt når trafikken er langsom eller stopper under røde trafikklys. Folk er kjent for å ha nådd insiden av bilen igjennom vinduene eller åpne dører, for så å ha løpt avgårde med verdisaker.


Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

other-information-nb metro-kartet-i-barcelona about-barcelona-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen