Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Casa Batllo
Casa Batllo

Casa Batllo

Casa Batllo is een van de twee verbazingwekkende meesterwerken die ontworpen zijn door de wereldberoemde Catalaanse architect Antoni Gaudi in de vroege jaren van de 20e eeuw, meer dan en eeuw geleden. Het is een werkelijk meesterwerk dat bezoekers verleidt door haar uitzonderlijke design. Het gebouw bevindt zich bij Barcelona’s chicste boulevard in het hart van de stad; Passeig de Gracia, waar je makkelijk kunt komen via het openbaar vervoer.

Vindt uw accommodatie nu!

De buurt rondom Casa Batllo is erg prachtig. Er zijn veel appartementen in de buurt, waar het opmerkelijke ‘masterpiece’ gemakkelijk kan worden benaderd. Het uitzonderlijke ontwerp van het gebouw en zijn verfijnde opeenvolging van artistieke details boeit talrijke voorbijgangers op de Passeig de Gràcia. Dit zicht is is zeker een must-see wanneer je een bezoekje brengt in Barcelona.

Tijdens het bekijken van het gebouw, is het duidelijk te zien dat het verfijnde architectuur ontworpen is door Gaudi. Het is een opmerkelijk monument dat één van zijn brutaalste werken uitbeeld, die de pracht van de leeftijd en een weergave van de innovatie demonstreert. Gaudí’s werk is alleen herkenbaar als Modernisme of Art Nouveau in de ruimste zin. Het is momenteel een van de meest bezochte toeristische attracties in Barcelona, en een van de meest geliefde door de bezoekers.

Het gebouw is ook bekend als het ‘House of Bones’ door de lokale bevolking in Barcelona, want het heeft een skelet biologische karakter. Dit is vrijmoedig te zien over de hele buitenkant van het gebouw, waar de balkons vormen hebben van maskers, die de afbeelding van een schedel projecteren. Typisch voor Gaudí, zijn rechte lijnen zoveel mogelijk vermeden. De eerste verdieping is voorzien van onregelmatig gevormde ovale ramen.

Het interieur van het gebouw portretteert de creativiteit en aandacht voor detail die Gaudi besteed aan zijn ontwerpen. Van het creatieve explosie van kleuren en vormen in verschillende delen van het gebouw, de structuur en architectuur van het gebouw zelf. De decoratie van het mozaïek bestaat uit gebroken keramische tegels, het projecteert naar zijn inspiratie die hij greep bij de marine leven.

Wat geschiedenis over Casa Batllo: Het gebouw is ontworpen door Gaudí, zoals een chique huis voor Josep Batlló, die een rijke textiel industrieel was. Señor Batlló leefde in de onderste twee verdiepingen van het gebouw met zijn familie en de bovenste verdiepingen werden verhuurd als appartementen.

De Culturele Visit is een betoverende reis die kan worden ervaren door de tour die  ongeveer een uur duurt. Het loopt door de Noble Floor, het dakterras met zijn mythische Schoorstenen (waar u de beroemde  Sant Jordi of Saint George zullen zien) De tour eindigt met de prachtige hal en de hoofdtrap. Tickets zijn hier te koop.

 


Vergroot Map

 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

bezienswaardigheden cultuur museum-nl must-sees-over-barcelona over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven