Home / Hakemistosta / Toimet / Barcelona Aquarium merikeskus
The Barcelona Aquarium

Barcelona Aquarium merikeskus

Barcelona Aquarium merikeskus sijaitsee Port Vellin satamassa Barcelonassa. Aquarium on yksi Euroopan suurimpia ja keskittyy Välimeren loisteliaaseen merielämään. Merikeskus tarjoaa tavan vapaa-ajan viettoon, mutta sillä on myös kasvatuksellisia tavoitteita lasten tutustuttamiseen merenalaiseen maailmaan. Sen 35 akvaariossa on yhteensä 5 miljoonaa litraa vettä ja 11000 merieläintä edustaen 450 lajia.

Tärkein houkutus on suuri Oceanarium, missä pääsee näkemään haita, rauskuja ja kaloja 80 metrin pituisen, vedenalaisen tunnelin lasisten seinien läpi. Epätodellinen tunnelma on kuin kävelisi merenpohjalla kaikkien näiden merenelävien keskellä.

ca3a0de0cab6496b9578a2b2c300151a0a01277cfcc04df1a4d44c8abda9b47c

Merikeskus jakautuu kolmeen pääosaan; Planeta Aqua, Aquarium ja Explora.
Planeta Aqua on hyvin opettavainen ja selittää kuinka tärkeää vesi on maapallon elämälle ja eliöille. Täältä löytyy pingviinitankki, jossa on myös piranjoja ja muita kaloja.
Aquariumissa on suurin osa eläimistä muun muassa mustekaloja, piikkihaita, simppuja ja merihevosia. Jokaisen tankin yläpuolella on lyhyt kuvaus eläimistöstä ja valokuvat niiden tunnistamiseen. Aquariumissa on myös mahtava Oceanarium-tunneli, missä näet kalojen uivan ympärilläsi.

Viimeisenä osana on Explora, joka on käytännössä pyhitetty lasten leikkimiseen ja tarjoaa monia kasvatuksellisia elementtejä. Täällä lapset voivat poseerata hauskoissa valokuvissa valtavan merikilpikonnan päällä tai sukeltajan asussa. Toiminnallisempaan leikkiin sopii merihenkinen liukumäki. Explora on loistotapa opettaa lapsille merenalaisesta maailmasta samalla nauttien interaktiivisista kokemuksista.

Hurjapäille on tarjolla vielä mahdollisuus uida haiden parissa, kunhan sukelluskokemusta ja rohkeutta on omasta takaa. Tämä kannattaa uskaltaa kokea! Sukeltamaan pääsee keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Pettymysten välttämiseksi sukellusaika on suositeltavaa varata etukäteen. Lisätiedot ja vastaukset kysymyksiin löytyvät Aquariumin kotisivuilta.

Lippuja ostaessa saattaa olla hyvä idea hankkia opaskirja, joka maksaa vain 3€ ja jota on tarjolla englanniksi, katalaaniksi, ranskaksi, saksaksi ja italiaksi. Toisaalta voit pärjätä minioppaalla, josta löytyy yksityiskohtaiset selostukset ja kuvat akvaarion eläimistä. Miniopas on myös avattavissa rakastettua Nemoa kuvaavaksi julisteeksi. Näitä on tarjolla ilmaiseksi useilla kielillä. Vaikka sinulla olisi vaikeuksia löytää minioppaita, viimeistään informaatiotiskiltä kysymällä saat sellaisen. Tutustu hinnastoon netissä ja varaa lippusi täällä.

Kierroksen lopulla on kafeteria, jossa on juomien lisäksi tarjolla myös joitain pikaruoka-annoksia. Kafeterian jälkeen reitti vie matkamuistomyymälään, joka on pullollaan merellisiä leluja, pehmoleluja ja pelejä. Tätä on varmasti vaikea ohittaa ilman lasten vaatimuksia päästä katsomaan leluja lähemmin.

Jos sinua on onnistanut ja majoitut merikeskuksen lähettyvillä, muista käydä vierailulla seikkailullisessa Aquariumissa.Näytä suurempi kartta

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Kirjoittanut: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

aktiviteetit

Majoitus Barcelona


Scroll To Top