Home / Kultur / The Arc De Triomf Barcelona
Arc De Triomf beautiful architecture display

The Arc De Triomf Barcelona

Arc de Triomf Barcelona, er en triumftbue er bygget med farverige mursten i Mudéjar stil, designet af den modernistiske arkitekt Josep Vilaseca. Arc de Triomf Barcelona er prydet med en lang række statuer og relieffer. Den er bygget i neo-mauriske stil og ligger ca. 300 meter fra Parc de la Ciutadella, på siden ved World Fair i 1888. 

 

 

Find overnatning nu!

 

Hvis man tager et mere detaljeret kig på buen, kan man se at den der en gateway til det moderne Barcelona fra det sene 19’ende århundrede. Her er der udsigt over Passeig de Sant Joan, som byder Barclona’s indbyggere velkommen, den anden side vender mod parken, og viser byens kunstværker. Den repræsentere de forskellige landes deltagelse i World Expo og Barcelona’s taknemlighed for deres deltagelse. Der er relieffer på den ene side, som symbolisere landbrug og industri, og handel og kunst på den anden side. På toppen af buen er der skjolde, som viser 49 provinser. Våbenskjoldende repræsentere catalansk kultur og historie.

Designet og noteret af den catalanske arkitekt, skiller Vilaseca’s design sig ud fra andre velkendte erindingsmønter buer, som ekesempelvis Arc de Triomphe i Paris. I stedet for at bruge sandsten eller marmor, Vilaseca valgte at bruge røde mursten til at bygge Arc de Triomf. 

Brugen af mursten som det vigtigste materiale er et karakteristisk træk ved den noget ejendommelige arkitektoniske stil buen er bygget i. Buen er inspireret af muslimsk arkitektur. Stilen er kendt som Mudéjar, som bredte sig gennem det 12 århundrede ved den Iberiske halvø. Denne særlige stil blev skabt af mauererne og de muslimer, som blev i området efter de de kristne havde generobret og genbefolket hele den Iberiske halvø. Hvis man kigger nærmere på buen, er den muslimske indflydelse ret mærkbar.

 

 

Buen er omgivet af 12 engle, som repræsenterer berømmelse. Arc de Triomf Barcelona er kronet af endnu et våbenskjold. Det på toppen symbolisere armene af det spanske monarki. Der er søjler som holdes af løver, som er kendt som Hercules’ søjler. Under løverne, står der “Plus Ulta – Det er latin og betyder ” Yderligere og videre” dette kan være svært at se på afstand.

Der er et stort område, der går fra buen til indgangen ved park da la Ciatadella, som er et af favoritstederne for gåture med børn, gademusik, steder at slappe af. Her kan man ofte finde skaters som bruger fremragende vej-dækning til deres øvelser. Nogle dage kan man også se magikere, håndværkere og børneunderholdning, hvor folk  laver kæmpe sæbebobler. Buen er traditionelt en plads for byens messer. Ved siden af ligger fantastiske El Born området, som er kendt for sine designer butikker, restauranter og bare.

Hvordan kommer man til Arc de Triomf?

  • Adresse: Passeig Lluis Companys, 08010 Barcelona, Spain.
  • Transport: Metro – L1, stop Arc de Triomf | Bus – 19, 39, 40, 41, 42, 51 og 55 | Train Renfe – stop Arc de Triomf.

 

Arc de Triomf Barcelona er en af mest bemærkelsesværdige skulpturer i Barcelona. Buen er domineret af utallige smukke detaljeret udskæringer. Uanset hvor du bor i Barcelona, et det ganske let at komme hertil.

 


Show larger map

 

 

 

Overnatning i Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

culture-da sightseeing-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top