Home / Kultur / Rumvæsenerne er landet! – Ciudad de Las Artes y Las Ciencias i Valencia
The Aliens have landed! – Ciudad de Las Artes y Las Ciencias in Valencia

Rumvæsenerne er landet! – Ciudad de Las Artes y Las Ciencias i Valencia

Hvad der ligner en rumfærge på vej til Mars, er rent faktisk Ciudad de las Artes y las Ciencias (byen for kunst og videnskab). Et enormt kompleks, som er hjemsted for uendelig nysgerrighed og tørst efter viden. Stedet fokuserer på tre overordnede temaer: kunst, videnskab og natur. Kompleksets 350.000 m2  er inddelt i forskellige områder: Palacio de las Artes, Umbracle, Museo de las Ciencias Príncipe Felipe, Oceanográfic og Hemisfèric.

Det utrolige bygningsværk er det nye vartegn i VALENCIA, hvormed byen forsøger at repræsentere sig selv som et ”vindue til fremtiden”. Komplekset ligger på hjørnet af det tidligere flodleje ved floden Turia, som blev drænet og omlagt efter en katastrofal oversvømmelse i 1957. Det gamle flodleje blev lavet om til skøn nedsunken park. De første step til konstruktionen blev taget i juli 1997 på baggrund af tegninger af Santiago Calatrava og Félix Candela. Hele projektet har kostet Valencia omkring 1,2 mia. euro, og det blev færdiggjort i 2008 – kort før Spanien blev ramt af finanskrisen. Ikke desto mindre har turistindustrien i Valencia haft stort gavn af projektet, som er estimeret til at have tiltrukket mere end 40 millioner nye besøgende og indtægter i omegnen af 2 milliarder euro.

Find overnatning nu!

Musik, nye teknologier, matematik, økologi, uddannelse, film, natur, biotoper og avantgardekunst er blot nogle af de områder, der fokuseres på i dette unikke kompleks. Museet har desuden startet en helt ny form for læring på museer ved at tillade gæsterne at deltage aktivt i interaktive udstillinger.

Indbyggerne i Valencia er stolte af museet, som de ser som et symbol på et nyt, dynamisk og avanceret Valencia, som bygger sin egen vej til en ny fremtid. Komplekset er et magisk sted, hvor alt synes muligt: se en opera, kig på stjerner, dyk ned i livets oprindelse, udfordrer en haj…  Du bliver budt ind i en fascinerende verden!

The Hemisfèric
The Hemisfèric (foto af R.A cc)

Hemisfèric er en spektakulær bygning, tegnet af Santiago Calatrava, som repræsenterer et menneskeøje – visdommens øje. Øjet repræsenterer dét at observere verden, hvilket besøgende opdager takket være de overraskende audiovisuelle projektioner. Hemisfèric åbnede for offentligheden i 1998 som den første del af komplekset. Det har et ægformet tag på over 100 meter med en lang sfære, som rummer projektionshallen. Det indre område rummer den såkaldte ”Carl Sagan perimeterring”, som blev navngivet til ære for den amerikanske kommunikatør. Ringen er et ovalt/elliptisk felt, som omgiver projektionshallens kuppel.

L’Oceanogràfic
L’Oceanogràfic (foto af Tuscasasrurales cc)

Oceanogràfic er en ægte marinepark, hvor du kan opleve afbildninger af planetens største have og oceaner. Med et overfladeareal på 110.000 m2 og 42 millioner liter vand (svarende til 15 olympiske bassiner) er stedet det største akvarium i Europa. Oceanogràfic består af forskellige bygninger, som indeholder afbildninger af verdens mest signifikante økosystemer fundet i kontinenternes have og oceaner. En spektakulær sfære, 26 meter høj, simulerer to af de mest enestående lavvandede områder på planeten: mangrovesump og ”the Fens” (lavtliggende områder i Cambridgeshire og Lincolnshire). En stor, igloformet kuppel repræsenterer Arktis. Den undersøiske restaurant, som ligger i midten af komplekset, er den mest symbolske bygning i Oceanogràfic på grund af sit unikke tag, som er tegnet af Felix Candela. Restauranten repræsenterer en paraboloide lignende en åkande, og den indeholder et stort akvarium i stueetagen.

The Umbracle
The Umbracle (foto af CIUDAD DE LAS ARTES Y LAS CIENCIAS cc)

Umbracle er en forbløffende promenade med fantastisk udsigt til hele komplekset, som også rummer et stort parkeringsområde. Umbracle er et udsigtspunkt på mere end 17.500 m2, hvorfra der er udsigt til alle bygninger, søer, gangstier og anlagte områder i komplekset. Plantelivet er karakteristisk for middelhavsområdet, Valencia og tropiske lande, og det skifter alt efter årstiden. Umbracle indeholder også en interessant udstilling af moderne skulpturer skabt af internationalt anerkendte kunstnere.

Museo de las Ciencias Princípe Felipe
Museo de las Ciencias Princípe Felipe (foto af vil.sandi cc)

På 1. etage finder du workshops og interaktive udstillinger, hvor du kan eksperimentere med sjove moduler som for eksempel Exploratorium. Du får adgang til 1. sal via Calle Mayor, som huser en kunstnerisk fremstilling af DNA-dobbeltspiralen, 15 meter høj, såvel som Foucalt Pendulet, som er et af de længste penduler i verden (34 m). Som besøgende kan du også beundre museets imponerende glasoverflade med mere end 4.000 ruder samt den smukke udsigt over den tidligere flod Turia.

Museets 2. etage er dedikeret til udstillingen kaldet ”Videnskabens arv”, som afdækker tre enestående nobelprisvinderes liv og forskning.

På 3. sal har du mulighed for at udforske en imponerende skov af kromosomer, hvor mere end 2.600 m2 er dedikeret til en af de største milepæle i moderne videnskab: DNA-sekventering. Her finder du en omfattende reproduktion af menneskets 23 kromosompar.

Andre interaktive udstillinger på denne etage er ”Ingen tyngdekraft”, skabt i samarbejde med Den Europæiske Rumorganisation (ESA), samt ”Rumakademiet”, som er et interaktivt modul, der reproducerer opsendelsen af Den Internationale Rumstation.

The Palau de les Arts Reina Sofia
The Palau de les Arts Reina Sofia (foto af Rafael Minguet cc)

Dette palads består af fire store udstillingsrum: Sala Principal, der hovedsageligt fungerer som en opera, men som også bliver brugt til balletopvisninger, Aula Magistral, som blev bygget til liveoptrædener for små bands, Auditorio med plads til mere end 1.400 tilskuere samt Teatro Martín i Soler, som er dedikeret til kunstindutrien og akademiet Academia de Perfeccionamiento.

Fotoer af Un ragazzo chiamato Bi via photopin cc

OVERNATNING I BARCELONA

view more apartments danski danish

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

culture-da outside-barcelona-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top