Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / De Arc de Triomf
Arc De Triomf beautiful architecture display

De Arc de Triomf

De Arc de Triomf is een triomfboog gebouwd met kleurrijk steenwerk in Mudéjar stijl ontworpen door de modernistische architect Josep Vilaseca. De boog is versierd met veel beelden en reliëfs. De kleurrijke rood-gesteende boog in neo-moorse stijl is gelegen op ongeveer 300 meter van Park de la Ciutadella, de plaats van de Wereldmarkt in 1888.

Vind nu uw accommodatie!

Als u beter naar de boog kijkt dan zal u zich realiseren dat de boog en uitje was naar het moderne Barcelona in de late 19e eeuw. Er is een reliëf met uitzicht op Passeig de Sant Joan die Barcelona toont die het volk welkom heet en een andere met uitzicht op het park, waar de stad medailles presenteert aan de bezoekers van de tentoonstelling. Het vertegenwoordigt deelname van verschillende landen aan de Wereld Expo en Barcelona die hen bedankt voor hun aanwezigheid. Er zijn reliëfs aan een kant die agricultuur en industrie symboliseren en een andere kant waar handel en kunst worden gesymboliseerd. Aan de bovenkant van de boog zijn de schilden van de 49 Spaanse provincies over het wapen van de stad Barcelona geplaatst, die de Catalaanse cultuur en geschiedenis omvat.

Ontworpen door een bekende Catalaanse architect, onderscheidt het ontwerp door Vilaseca zich van andere bekende herdenkingswaardige bogen, bijvoorbeeld de Arc de Triomphe in Parijs. In plaats van zandsteen of marmer, heeft Vilaseca ervoor gekozen om rode bakstenen te gebruiken tijdens de constructie van de Arc de Triomf.

Het gebruik van baksteen als het hoofdmateriaal is een onderscheidend kenmerk van de ietwat eigenaardige architectuurstijl waarin de boog is gebouwd. De boog is geïnspireerd door Moslimse architectuur. De stijl staat bekend als “Mudéjar”, dat ontstond tijdens de 12e eeuw op het Iberische schiereiland. Deze specifieke stijl was gecreëerd door de Moren en Moslims die in het gebied bleven nadat de Christenen het hele Iberische schiereiland hadden heroverd en herbevolkt. Als u meer aandacht besteed aan de boog, is de invloed van de Moslims in de architectuur zeer merkbaar.

De Arc is omringd door twaalf engelen, die roem vertegenwoordigen. Arch de Triomf is opnieuw gekroond als wapen. Die aan de bovenkant vertegenwoordigd het wapen van de Spaanse monarchen. Er zijn pilaren die worden vastgehouden door leeuwen, ook wel de ‘Pilaren van Hercules’. Onder de leeuwen, ondanks dit misschien moeilijk te zien is vanaf de grond, staan de woorden “Plus Ultra”- dit is Latijns voor “Verder en daar voorbij”.

Er is een groot gebied, van de boog tot het hek van Park de la Ciutadella, onze favoriete plaats om met kinderen te lopen, straat muzikanten, waar u kunt ontspannen en voorbijgangers en toeristen kunt kijken. Hier kunt u vaak skaters vinden die hier hun kunsten beoefenen. Op sommige dagen kunt u zelfs magiërs en ambachtslieden vinden, of entertainers voor kinderen die grote zeepbellen maken. De boog diende traditioneel gezien als een straat voor de stadsbeurzen. Ernaast is het prestigieuze gebied El Born, bekend voor de designerwinkels, restaurants en bars.

Arc de Triomf is een van de meest opmerkelijke bouwwerken in Barcelona. De boog wordt gedomineerd door zijn vele prachtige gedetailleerde steengravures. Boven de boog zelf kunnen bezoekers de graveringen die het wapen van Barcelona afbeeldt met een klein kroontje erboven. Waar uw accommodatie in Barcelona ook is, deze plaats is makkelijk toegankelijk en het is een must-see, omdat het de geschiedenis en cultuur van Barcelona toont.

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

bezienswaardigheden cultuur

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven