Home / Kultur / Museer / CosmoCaixa museum i Barcelona
CosmoCaixa Barcelona

CosmoCaixa museum i Barcelona

CosmoCaixa Barcelona er et videnskabs museum beliggende i Sarriá-Sant Gervasi området I Barcelona Spanien. Museet er kendt for at have været lukket i 1998 grundet renovation, men er for nyligt åbent under navnet “CosmoCaixa” i 2004. Museet holder forskellige events, midlertidige og permanente udstillinger, under kategorier såsom; naturvidenskab, miljø og naturligvis videnskab. CosmoCaixa holder også udstillinger og planetarier, som er mere børnevenlige. I museet er der også mulighed for at både besøge souvenirbutikken, biblioteket, cafeen og et undervisningscenter til børn.

Find din overnatning nu!

Museet har også en gratis offentlig plads, hvor besøgende har mulighed for at opleve naturvidenskaben gennem interaktive udstillinger. CosmoCaixa er en af de mest berømte museer i Europa og drives af den sociale fond  “La Caixa.”

CosmoCaixa er ikke kun et museum hvor man observerer, men et sted hvor man fysisk kan røre og prøve ting. De forskellige videnskabelige discipliner bliver forklaret didaktisk og interaktivt. Vær parat til at udforske  fysiske, tekniske, geologiske, kemiske og matematiske ting på egen hånd. Det er ikke kun børn, der nyder at gå på opdagelse i netop dette museum.

Indefor hos CosmoCaixa Barcelona

Så snart du er nede i kælderen af museet, vil du se en rulletrappe, der fører til den øverste etage. Dette skaber et godt overblik over den første attraktion. Rulletrappen er  nemlig lavet af glas, så hele vejen har du mulighed for at få et godt overblik over hvordan den fungerer, samtidig med du oplever udsigten.

En af de største attraktioner i dette museum er absolut “Den oversvømmede skov.” Dette sted gør det muligt for alle besøgende at opleve de våde og tørre omgivelser i den fantastiske regnskov. Ceiba træerne er gengivet fra formene skabt af personalet fra museet i Para, Brasilien. Over 1000 arter er repræsenteret, såsom: fugle, insekter, frøer, alligatorer og piratfisk. Nogle af disse dyr er frit gående, men slanger og andre krybdyr er naturligvis låst inde.

En anden utrolig ting ved CosmoCaixa er “Den Geologiske Væg.” Dette omhandler geologi og der er store dele af geologisk formation, der viser erosion, vulkanisme og sedimentation. Der er mulighed for at undersøge forskellige slags sten, såsom foldede sten fra Alperne. Nogle af stenene er fra Catalonien herunder kaliumsalt fra Suria, sandsten fra Berga og Mallorca, kalksten fra Basalu og vulkansk materiale fra Garrotxa.

Ydermere er der også “Hall of matter” hvilket indeholder evolutionens start ved “Big Bang,” som er delt i fire sektioner;  oprindelsen af sagen, den første levende organisme, erobringen af symbolsk intelligens og fødsel af civilsationen. Udstillingerne fokuserer på gravitationbølgen, biologi, mobilitet, intelligens, menneskelig evolution, kaosteori og meget mere.

For dem der ønsker at deres børn skal lære mere, er der en “klik og blitz ” sektion.  Dette er en af ​​de tre interaktive baserede udstillinger for små børn. Her bruges der spil til at opmuntre børn til at lære om naturvidenskab .” klikket” bruger leg og observation gennem lugt, berøring og syn.”Blitzet ” bruger teknologien til at fremvise vitale kategorier som udforskning , byggeri, miljø og elektricitet

En anden attraktion er “Rør Rør,” som indeholder levende væsner fra over alt i verden og middelhavet. CosmoCaixa’s personale fremviser dyr og planter fra de tre miljøer.

Der er også også midlertidige videnskabelige udstillinger i CosmoCaixa. Alle som har lyst til at opdage mere, kan kigge op til stjernerne indefra planetariet. (Dette koster 2€ ekstra)

På den rummelige udendørsgrund er der både mulighed for at spise, eller opleve flere fysiske eksperimenter.
Den største består af to parabolantenner, omkring 80 meter væk fra hinanden, hvilket viser, hvor let lydbølger transmitteres : en person taler til en parabol på den ene sende, og den anden kan høre ordene i den anden ende, på trods af afstanden mellem de to .

Museet er meget anerkendt og kan nydes af alle, ikke kun børn. Museet er bestemt et besøg værd, så hvis du bor i nærheden, så sørg for at opleve denne utrolig videnskabmuseum.

Praktisk Information

  • Addresse: Carrer d’Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Spain  Telefon+34 932 12 60 50
  • Transport: Bus 17, 22, 58, 60, 73, 75 and 196. | FGC station Av. + Tibidabo Blue Tram eller bus 196.
  • Web: Se Barcelonaturisme
  • Åbningstider: Mandag-Lukket.  Fra tirsdag til søndag: 10:00 – 20:00

  

 

Overnatning I Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

museums-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top