Home / Cultuur / Musea / CosmoCaixa Barcelona
CosmoCaixa Barcelona

CosmoCaixa Barcelona

CosmoCaixa Barcelona is een wetenschapsmuseum gevestigd in Sarrià-Sant Gervasi in Barcelona, Spanje. Het werd gesloten in 1998 voor renovatie en is sinds 2004 weer geopend. Het museum biedt een variatie aan evenementen, tentoonstellingen en een planetarium toegewijd aan het touch systeem zodat ook jonge kinderen het er naar hun zin hebben. Het museum bestaat ook uit cadeauwinkels, een bibliotheek, cafés en een onderwijscentrum om de jonge kinderen wat bij te brengen.

Vind nu uw accommodatie!

Het museum heeft ook een openbaar plein dat het publiek toelaat om de natuurwetenschappen te verkennen door middel van interactieve tentoonstellingen. Dit is een van de meest beroemde wetenschapsmuseums in Europa en wordt gerund door de sociale stichting ‘la Caixa’.

In het CosmoCaixa museum gaat het er om al uw zintuigen te gebruiken. U kunt vele dingen uitproberen. Verschillende wetenschappelijke disciplines worden op een didactische en interactieve manier uitgelegd. Vind u het leuk om fysieke, technische, geologische, chemische en mathematische relaties helemaal alleen te ontdekken in 100 verschillende experimenten? Niet alleen kinderen vinden het geweldig om dingen uit te ontdekken over de onderwerpen in het museum, maar iedereen.

Binnenin CosmoCaixa Barcelona

Als u eenmaal in de kelder bent ziet u een glazen lift die u helemaal naar de bovenste verdieping kan brengen.

Een van de grootste bezienswaardigheden in dit museum is het ‘Overstroomde Bos‘, waarin bezoekers de natte en droge omgevingen in een regenwoud kunnen ervaren. De Ceiba bomen zijn nagemaakt van de vormen die zijn gecreëerd in een museum in Para, Brazilië. Meer dan 100 species worden vertegenwoordigt, zoals vogels, insecten, kikkers, krokodillen, piranha’s en capibara’s. Sommige van deze dieren kruipen vrij rond, maar wees niet bang want de slissende slangen zitten opgesloten achter glas. Het kan soms erg hard regenen in deze jungle.

Een ander geweldig gedeelte in CosmoCaixa is de ‘Geologische Muur‘. Dit heeft alles met geologie te maken en er zijn grote stukken geologische formaties die erosie, vulkanisme, afbrekingen, sedimentatie en meer van zulk soort gerelateerde processen weergeven. U kunt verschillende types steen onderzoeken, zoals steen uit de Alpen. Sommige van deze stenen komen voornamelijk uit Catalonië, waaronder kaliumzout uit Suria, zandsteen uit Berga en Mallorca, kalksteen uit Basalu en vulkanisch steen uit de vulkanische zone van Garrotxa.

Ook is er de ‘hal van materie‘, welke de evolutie dekt die begon met de oerknal. Deze is verdeeld over 4 secties; de oorsprong van materie, de eerste levende organismes, de verovering van symbolische intelligentie en de geboorte van de beschaving. De tentoonstellingen bevatten de zwaartekrachtgolf, biologie, mobiliteit, intelligentie, menselijke evolutie, de chaostheorie en meer.

Voor degenen die graag zijn kinderen wat wil bijbrengen is er een ‘klik en flash‘ sectie, dit is een van de 3 interactieve ruimtes bedoeld om jonge kinderen nieuwsgierig te maken naar wetenschap en ze er wat over te leren door middel van spelletjes. De ‘klik’ ruimte is een interactieve ruimte waar spel, observatie en deductie worden gebruikt om hen dingen te laten ontdekken door middel van het gebruik van hun zintuigen. In de ‘flash’ ruimte wordt technologie gebruikt om vitale categorieën aan te tonen, zoals onderzoek, constructiemilieu en elektriciteit.

Het gedeelte ‘touch touch’ is bedoelt om meer respect op te brengen voor levende wezens door een beter begrip voor hen leefgebieden. Hier kunnen het gebied, de natuur en de dieren worden bestudeert. Er is hier gefocust op drie verschillende gebieden; het regenwoud, de woestijn en de Middelandse zee.

Ook zijn er tijdelijke wetenschappelijke tentoonstellingen die plaatsvinden in het museum CosmoCaixa. Iedereen die meer wil weten over het heelal kan omhoog kijken naar de sterren in het planetarium (dit kost €2.- extra). Vraag naar de show tijden bij de informatiebalie.

Op het ruime buitenterrein kunt u picknicken of van wat meer fysieke experimenten genieten. De grootste bestaat uit twee schotelantennes, ongeveer 80 meter van elkaar vandaan, die laten zien hoe makkelijk geluidsgolven worden overgedragen: een persoon praat in de schotelantenne aan de ene kant en de andere kan horen wat hij/zij zegt ondanks de afstand tussen de twee.

Het museum heeft een zeer goede naam en iedereen zal ervan genieten; niet alleen de kinderen. Het is het zeker waard, dus als verblijft in een accommodatie in de buurt, zorg dan dat u een tripje naar dit prachtige wetenschapsmuseum maakt!

Praktische informatie

  • Adres: Carrer d’Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Spanje. Telefoonnummer +34 932 12 60 50
  • Vervoer: Bus 17, 22, 58, 60, 73, 75 and 196. | FGC station Av. + Tibidabo Blue Tram of bus 196.
  • Web: Zie Barcelonaturisme
  • Schedules: Maandag gesloten. Van dinsdag t/m zondag: 10:00-20:00.

 


Bekijk grotere kaart

 

 

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

museum-nl

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven