Home / Kultur / Udenfor Barcelona / Vall de Boi
Vall De Boi stunning View of scenery and Romenesque Church

Vall de Boi

Historie

Der er 1900 romanske kirker i Catalonien regionen. Den romerske arkitektur referer til en arkitekturtype, der kan ses helt tilbage til middelalderen i Europa, og anses for at være den første kunsttype, der blev spredt over kontinenterne.

Find overnatning nu!

Vall de Boi har den højeste grad af romansk arkitektur i Europa, hvilket også blev anerkendt da de otte kirker og en eremit i dalen blev opkaldt UNESCO World Heritage. Det er en snæver lille dal og kommune i Catalonien
Kirkerne blev bygget i det 11/12 århundrede på et tidspunkt hvor der var høj velstand i regionen. Med fortjenesten byggede familien Erill kirker til at styrke og vise deres magt i samfundet. Kirkerne giver en fantastisk mulighed for at se romersk arkitektur, i omgivelser som bjerge og bakker omkring dem.
I dag kan man ikke kun se kirkerne, men også kalkmalerier af dem – disse kan findes på MNAC (National Art Museum of Catalonia,) som ligger tæt på Parc de Montjüic i Barcelona.

Hvad kan man lave der

Man kan finde flere informationer om guidede ture til de otte kirker og eremit på Romanesque Centre of Vall de BoiDe fleste kirker har dagligt åbent fra kl. 10-14 og 16-19.
Ud over at beundre den romanske arkitektur, er der også mange andre aktiviteter i dette område, som eksempelvis: ski, vandring og vandsport.
For de aktive og eventyrlystne, er der mulighed for at stå på ski i Bai-Taüll resort området.
Der er også mange vandreruter i området, og ed Vall de Boí er der seks forskellige ruter, hvis man ønsker at udforske området til fods.
Efter en lang dag, har man mulighed for at forkæle sig selv i de varme bade, der ligger i dalen. De varme bade Caldes de Boí har 37 brusere med, hvor temperaturen er fra 4-56 grader. Det er muligt at bo på hotel i området, så man kan opleve den fulde oplevelse af dette smukke sted.

Rutevejledning

Med bus
Det er muligt at tage en bus fra Barcelona Nord stationen til Pont de Suert (4 timer) og herfra til Pla de Ermita (35 min) Det er bedst at tjekke ALSA hjemmesiden, eller tage til Barcelona Nord stationen Pont de Suert for at sea fgangstider og priser.
Med bil
Det tager ca. 3 timer og 30. min med bil. Man skal følge A2, når man er i nærheden af Leida skal man ned a N-230 indtil man kommer til L-500 (Vall de Boí) tag L-500 til LV-502, som kører til Erill la Vall hvor man vil finde en offentlig parkeringsplads.

Vall de Boi

Mange besøgende ved Vall de Boi tager til Barcelona et par dage. Hvis du har brug for hjælp til at finde overnatning i Barcelona, så besøg www.barcelona-home.com 

Overnatning Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

outside-barcelona-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top