Home / Om Barcelona / Tramvia Blau
Tramvia Blau also known as the Blue Tram

Tramvia Blau

Den blåa spårvagnen eller Tramvia Blau som den även kallas invigdes 1901 och tar dig till foten av Tibidabo bergbanan, som står för en spektakulär utsikt över staden Barcelona. Du kan sedan ta linbanan upp till toppen av Tibidabo där parken är belägen. Spårvagnen byggdes samtidigt som bergbanan för att förbättra tillgången till parken. Den går från Plaça de John F. Kennedy till Plaça del Doctor Andreu där man kan beundra utsikten innan du fortsätter med bergbanan till Tibidabo park.

Hitta ditt boende nu !

När du sedan åker längst den branta allén med spårvagnen så passerar du en hel del art nouveau och modernistiska-konstruktioner utav herrgårdar som kantar gatan. Det tenderar att locka väldigt mycket folk under sommarmånaderna vilket innebär att du ibland  kan behöva köa dock är tjänsten frekvent så det bör inte vara ett problem. Att resa på Tramvia Blau är ett roligt sätt att njuta av resan till parken och uppleva en del av historien om Barcelona.

En enkel resa kostar € 4 och dessa tåg avgår varje 15-30 minuter. Tidtabellen varierar beroende på vilken tid på året du besöker staden, från juni fram till september gäller tiderna; 10:00 till 19:30

Hur tar jag mig dit? :

FGC L7 till Av. Tibidabo.

Buss: 17, 22, 58, 73, 75, 126, 131, 196

Letar du boende till din vistelse i Barcelona?  se till att besöka oss på www.barcelona-home.com !

 


Information

Adress: Avinguda del Tibidabo 1, 08022 Barcelona, Spain.

Transport: Buss – 17, 22, 58, 73, 75, 126, 131, 196
Priser: €4

Scheman: Juni till September gäller tiderna 10:00 – 19:30

Boende i Barcelona

View all

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

om-barcelona transport-i-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top