Home / Over Barcelona / Tramvia Blau in Barcelona
Tramvia Blau also known as the Blue Tram

Tramvia Blau in Barcelona

De blauwe tram, ook wel Tramvia Blau genoemd, werd geopend in 1901 en brengt u naar de voet van de Tibidabo kabelspoorbaan. Vervolgens kunt u met de kabelspoorbaan naar de top van Tibidabo waar het park is gelegen en waar u kunt genieten van een spectaculair uitzicht over de stad. De Tramvia blau en kabelspoorbaan zijn in dezelfde periode gebouwd om ervoor te zorgen dat het Tibidabo park beter bereikbaar zou worden.

Vind nu uw accommodatie!

Terwijl u met de tram de steile heuvel (93m) op gaat passeert u een lange rij modernistische huizen. Het kan er tijdens de zomer best druk worden met langere wachttijden, maar gelukkig rijdt de tram regelmatig. Reizen met de Tramvia Blau is een leuke manier om te genieten van de reis naar het park en een deel van de geschiedenis van Barcelona te ervaren.

Een enkele reis kost € 4, en de Tramvia blau rijdt elke 15-30 minuten. Openingstijden variëren afhankelijk van de tijd van het jaar. Vanaf juni tot september rijdt hij vanaf 10:00 t/m 19:30

Hoe moet ik er komen?

FGC L7 naar Av. Tibidabo.

Bus: 17, 22, 58, 73, 75, 126, 131, 196

Als u nog geen accommodatie heeft gevonden voor uw verblijf in Barcelona, neem dan eens een kijkje bij Barcelona-Home.

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

over-barcelona transport-over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven