Home / Fritid / Santa Caterina Marknad
Feature

Santa Caterina Marknad

Öppnades år 1848, Santa Caterina var den först byggda saluhallen i Barcelona. Nyligen har den blivit renoverad och den nya moderna utseendet har fortfarande inslag av en traditionell katalansk marknad. Det färgglada taket designades av arkitekterna Enric Miralles och Benedetta Tagliabue. Detta extraordinära nya tak består av 325,000 keramikbitar med 60 olika färger som representerar frukten och grönsakerna som finns där inne.

Hitta ditt boende nu!

Santa Caterina marknad ligger i La Ribera, som är nära Picasso museet som ligger i El Born.  Här finns det tapasbarer, restaurang vid ingången och en mataffär på baksidan. Det finns över 100 stånd som har utsökta färska frukter, grönsaker, fisk, kött, bröd, bakelser och mer därtill – helt enkelt  allt du kan tänka dig under ett tak.

Här finns också en av de bästa restaurangerna i BarcelonaCuines Santa-Caterina, vilket erbjuder fyra olika slags kök: Asiatisk, medelhavs och vegetariskt. Priserna är också bra, ett tips är att komma hit tidigt eftersom marknaden är enormt populär och folkmassorna fylls snabbt upp. Att tillägga så finns också ett litet museum som visar upp historiska saker från marknaden, som man bland annat fann när man gjorde renoveringen av marknaden.

Bara själva byggnaden i sig är värt ett besök, men se till att få en titt inuti också för att få uppleva Santa Caterina marknad.

Öppettider:

Måndag 07:30 – 14:00

Tisdag, Onsdag och Lördag 07:30 – 15:30

Torsdag och Fredag 07:30 – 20:30

Vägbeskrivning

Tunnelbana: L4 (Jaume I)

Buss: 17, 19, 40, 45

Boende i Barcelona

se alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

fritidsaktiviteter marknader-fritid-sv shopping

Boende Barcelona


Scroll To Top