Home / Markten / Santa Caterina Markt
Feature

Santa Caterina Markt

De Santa Caterina Markt was de eerste overdekte markt in Barcelona en werd geopend in 1848. Het is onlangs compleet gerenoveerd met een moderne look, maar het blijft een traditionele Catalaanse markt. Het felgekleurde golvende dak is ontworpen door architecten Enric Miralles en Benedetta Tagliabue. Dit buitengewone nieuwe dak bestaat uit 325,000 keramische stukken in  meer dan 60 kleuren, deze moeten de kleuren van fruit en groente voorstellen die er worden verkocht.

Vind nu uw accommodatie!

Santa Caterina markt is gelegen in La Ribera, vlakbij het Picasso Museum in El Born. Er zijn tapas bars en een restaurant bij de ingang, er is zelfs een supermarkt richting het einde. Meer dan 100 kraampjes toegewijd aan goed eten en verse producten verkopen fruit, groente, vlees, vis, gebakjes, brood, eigenlijk alles wat u ook maar nodig kan hebben allemaal onder 1 dak.

Ook  is er één van de beste restaurants in Barcelona, Cuines Santa-Catarina, wat 4 verschillende soorten keukens biedt: Aziatisch, Mediterraans, Italiaans en vegetarisch. Het is zeer redelijk geprijsd, maar probeer er zo vroeg mogelijk te zijn als u wat wil eten, want het is zeer populair en is snel vol. Ook is er een klein museum, die de geschiedenis van de markt toont en de archeologische overblijfselen die zijn ontdekt tijdens de renovatie van de markt.

Het gebouw alleen is al een bezoekje waard, maar neem ook zeker een kijkje binnenin om een echt gevoel voor de Santa Caterina markt te krijgen.

Openingstijden:

Maandag 7:30 – 14:00

Dinsdag, woensdag en zaterdag 7:30 – 15:30

Donderdag en vrijdag 7:30 – 20:30

Hoe kunt u er komen:

Metro: L4 (Jaume I)

Bus: 17, 19, 40, 45

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

markten vrije-tijd winkelen

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven