Home / Fritid / Hostafrancs Marknad
Feature

Hostafrancs Marknad

Hostafrancs marknad ligger i området Sants på gatan “Carres de la Creu Coberta”. Detta område har många bekvämligheter och i området ligger även en stor bus och tågstation, som gör det lätt att röra sig. Marknaden är en av de största sevärdheterna i området. Hostafrans marknad öppnades år 1888 och den järnstruktur som finns  designades av samma arkitekt som designade Sant Antoni-marknaden. Om du råkar vara i Sants området, se till att kolla upp denna underbara marknad!

Området i Sants var från början ett litet samhälle som kom att räknas till Barcelona 1897. Detta område har en stark arbetar-klass som präglas av industriell bakgrund, här fanns förr  i tiden stora anläggningar med textilarbeten. Denna gamla plats har nu kommit att förvandlas till en vacker park, namnet är;Parc Espanya Industrial. Denna fantastiska park är på sommaren väldigt populär. Barn från området kommer ofta hit för att kyla ner sig i poolerna. Eftersom parken ligger precis bredvid tågstationen, kan man istället avnjuta sin väntetid av tåget på denna plats.

Hostafrancs marknad har ett brett utbud, det säljs frukt, grönsaker, kött och fisk. Utanför finns det stånd där du kan köpa kläder och skor. Denna byggnad följs av en väldigt traditionell design med 3 olika gångar, här kan man slingra sig i mellan och uppleva underbara sevärdheter, dofter och ljud. Du kommer att märka av direkt frånvaron av turister i La Boqueria- Det finns en fantastisk atmosfär, och just detta representerar en stor katalansk marknad.

Hitta ditt boende nu!

Öppentider för Hostafrancs Marknad:

Måndag till Torsdag: 07:00 – 14:30

Fredag: 07:00- 20:00

Lördag: 07:00 – 15:00

Vägbeskrivning Hostafrancs Marknad:

Buss: 56, 57, 157

Tunnelbana L1 (Hostafrancs)

Om du vill bo ett livligt och fint område i Sants, kan du hitta fantastiska och bekväma boende hos Barcelona Home.

Accommodation Barcelona

se alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

fritidsaktiviteter marknader-fritid-sv shopping

Boende Barcelona


Scroll To Top