Home / Kulturen / Zoologimuseet i Barcelona
Feature

Zoologimuseet i Barcelona

Zoologimuseet i Barcelona ligger i Castello de Tres Dragones (Tre drakars slott). Du hittar denna fascinerande byggnad i en av stadens vackraste parker Parc de la Ciutadella.

Enbart byggnaden sig själv har en intressant historia. Den byggdes ursprungligen inför Världsutställningen i Barcelona år 1888 av Lluís Domènech i Montaner. Det sägs att arkitekten fick full frihet när det gällde designen, då byggnaden planerades att rivas efter Världsutställningen. Men denna underbart unika och nyfikenhetsväckande byggnad står lyckligtvis fortfarande kvar och revs aldrig. Sedan 1930-talet har denna byggnad istället rymt Zoologimuseet i Barcelona.

Hitta ditt boende nu!

Museet sig fullt av uppstoppade djur och skelett. Höjdpunkterna inkluderar ett skelett av en enorm val och Biblioteket för naturljud. Zoologimuseet i Barcelona bjuder på fängslande artefakter, intressanta föremål och kuriosa som väntar på att bli upptäckt. Var annars i Barcelona kan du se en gigantisk val? Det är ett roligt ställe att vandra igenom och perfekt för blivande veterinärer eller biologer.

Det utgör ett helt klart fantastiskt museum att upptäcka med familjen och småbarn. Biblioteket för naturljud är utan tvekan en rolig upplevelse där du kan upptäcka alla ljud som naturen och djuren ger ifrån sig. Medan du besöker museet, passa på att besöka Parc de la Ciutadella. Denna park är en av våra personliga favoriter och perfekt för en lat söndagspicknick i solen.

För tillfället är museet tyvärr stängt för renovering. De sätter just nu upp nya spännande samlingar som ska ställas ut. Under tiden kan du upptäcka alla andra intressanta museum som Barcelona har att erbjuda


Information

Adress: Passeig de Picasso, 1, 08003 Barcelona, Spanien

Transport: Tunnelbana: L1 (Arc de Triomf), L4 (Jaume I) | Buss: 14, 39, 40, 41, 42, 51, 141, B25.

Priser: Vuxna – €3.50 | Rabatterat pris €2.50

Scheman: Tisdag, Onsdag, Fredag och Lördag 10.00-14.30 | Torsdag och Söndag 10.00-18:30 | Måndag STÄNGT

 

 

Boende i Barcelona

Visa alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv museer

Boende Barcelona


Scroll To Top