Home / Kulturen / MNAC
Museu Nacional d'art de Catalunya in Barcelona

MNAC

Historia

MNAC (Museum National d’Art de Catalunya) innefattar otroliga samlingar av katalansk konst som sträcker sig över 1000 år från den romanska tidsperioden till mitten av 1900-talet.  Det är ett måste att besöka museet för en konstälskare eller för den intresserad av att lära sig lite mer om katalansk historia.

Samlandet till museet började år 1880 och idag har samlingen växt sig så stor att den innehåller över 250,000 delar. År 1990 blev det förklarat som nationalmuseum efter att ha satt samman två samlingar från två olika museum (en med verk från den romanska och den gotiska tidsperioden och den andra med verk från 1800- och 1900-tal). Museet ställer ut verk av de mest kända katalanska konstnärerna som inkluderar Picasso, Gaudí och Dalí.

 

 

MNAC är beläget i den vackra byggnaden på Montjuic-berget där man även kan se Den Magiska Fontänen varje helg. Väl inne tar verken dig på en färd genom katalansk konsthistoria över hela regionen. En höjdpunkt är den romanska samlingen där du kan se fresker som visas i avbildningar av kyrkorna som de ursprungligen var satta i. Den moderna konstsamlingen innehåller skulpturer och fotografier från konstnärer så som Gaudí, känd över hela Barcelona för sin ikoniska modernistarkitektur.

Det finns så mycket att se och se till att du har tillräckligt med tid att se allt så att du kan njuta fullt ut av alla utställningar!

Hitta ditt boende nu!

Öppettider:

Måndag STÄNGT

Tisdag till Lördag: 10.00-18.00 (10.00-20.00 under sommarmånaderna)

Söndag och helgdag: 10.00-15.00

Priser:

Vuxna €12 (giltigt i 2 dagar)

Reducerat pris för studenter m.m. se mer på museets hemsida

Gratis för barn under 16 år

Inträde är gratis varje Lördag efter 15.00 och den första Söndagen av varje månad

Hitta hit:

Adress: Palau Nacional Parc de Montjuïc, s/n, 08038 Barcelona, Spanien. Från Plaça Espanya går du ner mot Avinguida Maria Cristina och kommer se museet rakt fram. Fortsätt upp för rulltrapporna eller, om du känner dig pigg, ta trapporna.

Tunnelbana: L1, L3 (Plaça Espanya)

Buss: 150, 13, 55

FGC: L8, S33, S4, S8, R5, R50, R6, R60

För mer information kan du besöka museets hemsida.

 


Visa större karta

 

Boende i Barcelona

Visa alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv museer

Boende Barcelona


Scroll To Top