Home / Kulturen / CaixaForum Barcelona
CaixaForum barca museumm

CaixaForum Barcelona

CaixaForum Barcelona är ett konstgalleri i Katalonien, Spanien, öppnat år 2002 i en nedlagd fabrik och sponsrat av Barcelonas bank ‘la caixa’. Galleriet ligger i Montjuic-området och rymmer konstutställningar, på sin 3 hektars stora utställningyta, ett mediebibliotek, ett auditorium, en föreläsningssal och en restaurang. Galleriet är det sociala och kulturella centrumet för Obra Social LaCaixa (LaCaixas sociala arbete) och ligger i en av Barcelonas mest modernistinfluerade byggnader, precis utanför Montjuic-berget. Detta unika verk är designat av den Katalanska modernindustriella arkitekten Puig i Cadafalch som var verksam under tidigt 1900-tal.

Hitta ditt boende nu!

LaCaixa gick under jorden ett tag innan det återvände till Barcelona med ett helt nytt koncept utformat efter sociala, kulturella och utbildningsaspekter som tog hänsyn till modern kultur utan att gå miste om arbetets ursprungliga anda.

Eftersom att CaixaForum är öppet för alla målgrupper passar det för massvis av sociala, kulturella och utbildningsteman som kan anpassas efter vilket perspektiv som helst. Det har en ganska stark kulturell dynamik, då det är väldigt livligt i staden där man kan besöka utställningar med alla typer av konst, bland annat modern, klassisk och samtida. Centrumet ligger på en yta om ungefär 12,000 kvadratmeter på 3 våningar och 2,500 kvadratmeter av dessa utgör 4 utställningssalar.

På CaixaForum Barcelona, hålls filmvisningar, konserter, konferenser, debatter, diskussionscirklar och familjeprogram och centrumet erbjuder dessutom scenkonst och litteratur. Tack vare detta har la CaixaForum blivit ett centrum för en av de mest avgörande delarna i spansk kultur – denna typ av tillfälliga utställningar.

Tillfälliga utställningar

Denna utställning cirkulerar kring nya historier om den spanska kulturen genom en kombination av konst, historiska perioder och olika teman i ett försök att länka samman CaixaForum och MACBA. Den huvudsakliga delen av detta är baserad på en idé om modernitet med en klassisk relation till historien utvecklad under 1900-talets kultur.

Permanent utställningsområde

I galleriet finns en mediekonstsektion som även är känt som visningsutrymmet där man kan se digitala verk och videoverk som CaixaForum har skapat av material från mediebiblioteket. Här kan man se över 1,000 videos som av allmänheten kan användas som research-källor och som utnyttjas av bland annat elever, aktörer, kuratorer, konstnärer och folk i allmänhet. På datorerna, som har internet, kan man dessutom söka efter artister, titlar m.m.

En annan del av det permanenta utställningsområdet kallas för modernistområdet, som reflekterar den kulturella och sociala livsstilen hos den Katalanska eliten i början av 1900-talet.

Det finns även en sektion för barn med familjekonst, -workshops och -föreställningar. Så om du under din vistelse i Barcelona bor i närheten, spana in detta intellektuella och minnesvärda museum. 


Größere Kartenansicht 

Information

Adress: Av Francesc Ferrer i Guardia, 6-8 08038 Barcelona Tel 93 476 86 00 Fax: 93 476 86 35

Transport: Tunnelbana Espanya, linje 1 och 3 Espanya FGC linjer L8, S33, S4, S8, R5 och R6. Buss 13 och 150 med en hållplats utanför CaixaForum Linje 9, 27, 50, 65, 79, 91, 109 och 165, stannar på Pl Espanya Linje D20, H12, V7, L72, L80, L81, L86, L87, L95 stannar på Pl Espanya . Cykel Gran Via – Plaza Espanya (Station # 96) Rius i Taulet (Station # 237)

Pris: Från 6:e Maj 2013 är inträdet gratis för alla kunder. Inträdet är gratis för ‘la Caixas’ kunder och alla under 16 år. Bokning i förväg krävs. Telefon: 934768630 E-mail: caixaforumbarcelona@magmacultura.com. Se hemsidan för mer information.

Scheman:Måndag till Fredag 10:00-20:00, Lördagar, Söndagar och helgdagar 10:00-21:00 Sommarspecial på Onsdagar i Juli och Augusti 10:00-23:00 Julspecial 24:e December, 31:a December och 5:e Januari 10.00-18.00 Centret är stängt 25:e December, 1:a januari och 6:e januari

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv museer

Boende Barcelona


Scroll To Top