Home / Cultuur / CaixaForum Barcelona
CaixaForum barca museumm

CaixaForum Barcelona

CaixaForum Barcelona is een kunstgallerij in Catalonïe, Spanje. Het wordt gesponsord door de bank van Barcelona, ‘La Caixa’, en opende in 2002 in een voormalige fabriek. Het is gelegen in de Montjuic buurt, waar kunstbeurzen worden gehouden en het heeft een ruimte van ongeveer 3 hectare beschikbaar voor deze beurzen, maar ook een media bibliotheek, een auditorium, een klaslokaal en een restaurant. Het is het sociale en culturele centrum van Obra social ‘La Caixa’ en is gelegen in een van de modernste gebouwen van Barcelona, net buiten de berg van Montjuic. Het gebouw is opgericht als een uniek werk van de Catalaanse, moderne industriële architect uit het begin van de 20e eeuw, Puig i Cadafalch.

Vind nu uw accommodatie!

La Caixa was een poosje roerloos geweest en besloot om terug te gaan naar Barcelona en de toon te zetten met een gloednieuwe kijk afhankelijk van de sociale, culturele en educatieve communicaties, zonder hun originele spirit te verliezen.

Omdat CaixaForum open is voor elk publiek, beschikt het over een breed aanbod van sociale, culturele en educatieve categorieën om het geschikt te maken voor veel verschillende perspectieven. Het beschikt over een redelijk sterke dynamiek, aangezien het zeer aanwezig is in de stad waar u vele moderne en klassieke beurzen kunt bezoeken. De centra hebben ongeveer 12.000 m² verdeeld over 3 verdiepingen, hiervan 2.500 m² door vier hallen.

Bij CaixaForum Barcelona zijn er altijd filmvertoningen, concerten, conferenties, debatten, kunstoptredens, literatuurbijeenkomsten, gedachtespinsels, en familieprogramma’s gaande. Hierdoor is CaixaForum het centrum van oriëntatie geworden. Een van de vitale onderdelen van de Spaanse cultuur is de vorm van tijdelijke exposities.

Tijdelijke exposities

Deze expositie draait om de nieuwe verhalen van de Spaanse cultuur, door middel van het combineren van kunst, historische periodes en verschillende thema’s om CaixaForum en MACBA te linken. Het grootste gedeelte hiervan is gebaseerd op de notie van moderniteit met de klassieke relatie met de geschiedenis, die zich heeft ontwikkeld door de cultuur van de 20e eeuw heen.

 

Permanente ruimte

Er is een mediakunst ruimte die ook wel bekend staat als de kijkruimte. Hier kunt u de digitale content en video’s zien die CaixaForum heeft gecreëerd vanuit de mediabibliotheek. Hier heeft u toegang tot 1.000 videos uit de mediabibliotheek, deze kunnen publiekelijk gebruikt worden als bron voor onderzoek voor studenten, stakeholders, curatoren, artiesten en voor het algemene publiek. De computers zijn ook voorzien van het internet van de mediabibliotheek, zodat er zoekopdrachten online kunnen worden uitgevoerd.

Een ander gebied in de permanente ruimte is ook wel bekend als de Modernistische ruimte, deze reflecteert het sociale en culturele gedeelte van de Catalaanse elite uit het begin van de twintigste eeuw.

Er is ook een CaixaForum voor kinderen, familie workshops, kunst en familie shows. Als u ergens in de buurt van dit gebied verblijft in Barcelona, ga dan een keer naar dit intellectuele en memorabele museum.


Bekijk grotere kaart
 

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur museum-nl

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven